HomeSmartphonesJe kunt toveren met je iPhone dankzij deze Harry Potter spreuken

Je kunt toveren met je iPhone dankzij deze Harry Potter spreuken

In de moderne wereld van technologie lijkt het erop dat onze smartphones alles kunnen. Van het regelen van ons dagelijks leven tot ons vermaken met eindeloze apps en functies. Maar wist je dat je jouw iPhone ook kunt transformeren tot iets magisch, zoals Harry Potter’s toverstaf?

Toveren als Harry

In de wondere wereld die J.K. Rowling ooit bedacht heeft, is het mogelijk om te toveren zonder toverstok. Toch is dat niet voor iedereen weggelegd, want het is erg moeilijk. Om die reden hebben de tovenaars een toverstaf als een verlengstuk en versterker van de magische krachten.

In onze eigen dreuzelwereld, kennen we tovenarij niet. Toch zijn er wel wat dingen waardoor het er in ieder geval op lijkt dat we in de buurt komen. Zo kwam afgelopen jaar een prachtige game uit waarin we konden toveren, en is Harry Potter een populair onderwerp voor andere vormen van entertainment. Harry Potter is populairder dan ooit en ook Apple heeft daar op ingespeeld.

Beleef magie met Siri

Apple heeft een magisch tintje toegevoegd aan de iPhone. Zo kun je toverspreuken aan Siri vertellen, en zal ze naar je luisteren. Er zijn verschillende spreuken die de iPhone kan uitvoeren. De één is wat minder handig dan de ander maar het is wel erg leuk. Probeer het zelf maar eens uit. Hieronder staan de spreuken die Siri kent.

Harry Potter-spreuken die Siri kent

1. Hey Siri, Lumos: Lumos is een spreuk waarmee de toverstaf licht gaat geven. Wanneer je de spreuk Lumos tegen Siri zegt, zal ze de zaklamp van je telefoon aan doen. Dit werkt dus exact zoals in de Harry Potter films.

2. Hey Siri, Nox: Heb je het licht niet meer nodig? Zeg dan de spreuk Nox tegen Siri. Hiermee tover je het licht weer uit.

3. Hey Siri, Accio (+ de naam van een app): Met de spreuk Accio, kun je voorwerpen naar je toe halen. Spreek je deze spreuk uit tegen Siri en zeg je daarna de naam van een app erachter, dan zal die app geopend worden. Probeer maar eens ‘Accio gezondheid’

Je kunt ook je eigen spreuken toevoegen door snelkoppelingen te maken. Hiervoor moet je de shortcut app downloaden. Daar kun je ze aanmaken met een opdracht. Een paar leuke ideeën zijn bijvoorbeeld.

4. Hey Siri, Silencio: Met deze spreuk kun je dingen stil krijgen. Wil je je iPhone op stil zetten? Voeg dan deze spreuk toe als snelkoppeling

5. Hey Siri, Sonorus: Met deze spreuk kun je juist weer geluid uit je iPhone krijgen.

6. Hey Siri, Sternius: Met de shortcut app is het ook mogelijk om een bestandje aan een opdracht te koppelen. De spreuk Sternius laat iemand niezen, dus je kunt er bijvoorbeeld een niesgeluidje onder zetten waardoor het lijkt alsof je de iPhone laat niezen.

Zoek je nou nog meer leuke ideeën? Dan kun je dit filmpje hieronder eens bekijken. Daarin staan alle Harry Potter-spreuken die je kunt bedenken.

Meer van dit