HomeSmartphonesDankzij Apples 'Tap to Pay'-functie is je iPhone nu een pinautomaat

Dankzij Apples ‘Tap to Pay’-functie is je iPhone nu een pinautomaat

Techgigant Apple heeft onlangs een nieuwe dienst uitgebracht die het voor winkeliers mogelijk maakt om betalingen van klanten te verwerken met een iPhone. De ouderwetse pin-terminal op de balie bij de kassa kan dus bij het grofvuil, want met de ‘Tap to Pay’-functie kan er op een eenvoudige en veilige manier contactloos worden betaald. We namen deze splinternieuwe dienst van Apple even onder de loep.

Betaaldienst Tap to Pay

De nieuwe dienst van de tecgigant is geniaal in zijn eenvoud, en maakt het voor iedereen mogelijk om contactloos te betalen in de winkel. Dat is nu al mogelijk, maar er kon tot voorheen nog nooit door de winkelier gebruik worden gemaakt van een smartphone om de transactie te voltooien. Met de ‘Tap to Pay’-functie kan de eigenaar van een shop nu van zijn eigen iPhone gebruikmaken om betalingen te ontvangen.

Volgens Apple kan elk bedrijf van de nieuwe dienst gebruikmaken. Het maakt dus niet uit of je een kleine onderneming hebt, op de markt staat, of een grote speler in de retail bent: elke ondernemer kan de dienst gebruiken om betalingen te ontvangen. Het enige wat je nodig hebt is je eigen (of bedrijfs) iPhone. De dienst is gratis voor klanten, verkopers betalen een kleine vergoeding per transactie.

Betalingen ontvangen met je Apple iPhone

Als verkopers gebruik willen maken van de Tap to Pay-dienst dan zullen ze eerst de app van een betalingsverwerker op de iPhone moeten installeren. De eerste betaalproviders in Nederland die zijn aangesloten bij de nieuwe dienst zijn Ayden en SumUp. Als je liever gebruikmaakt van Rabobank, Wordline, Viva Wallet, myPos of Klearly dan zul je even moeten wachten tot deze diensten beschikbaar zijn voor deze nieuwe betaaldienst. Volgens Apple zal dat op korte termijn mogelijk zijn.

Het is voor iedereen mogelijk om een transactie te doen met de ‘Tap to Pay-dienst’ van Apple. Je kunt als klant je creditcard, betaalpas of smartphone tegen de iPhone van de verkoper houden om een betaling te verrichten. Alle contactloze betaalmethoden worden ondersteund, dus het is voor mensen met een Android-smartphone ook mogelijk om af te rekenen. Apple kondigde ‘Tap to Pay’ in 2022 aan, en werd daarna beschikbaar in de VS, Engeland en Taiwan. Vanaf nu is de dienst dus ook beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Meer van dit