HomeSmartphonesDeze functie van een iPhone toetsenbord kent bijna niemand

Deze functie van een iPhone toetsenbord kent bijna niemand

iPhones zijn al jarenlang populair en hebben een echte fanbase op gebouwd. Je zou zeggen dat alle functies van een iPhone heel snel bekend worden door die fanbase, maar niets is minder waar. Deze functie kent bijvoorbeeld bijna niemand, terwijl die wel echt rete handig is!

iPhone functies

Sommige mensen weten misschien precies wat ze kunnen met hun Apple-gear, maar lang niet iedereen kent de handige trucjes en tips die je op deze apparaten kunt gebruiken. Nu ontdekken iPhone-gebruikers ineens weer massaal dat de spatiebalk van het toetsenbord twee bijzondere functies heeft.

Deze verborgen features bestaan waarschijnlijk al een tijdje, maar als je ze nog niet kende dat zal je mond open vallen. Vooral voor degenen onder ons die nog steeds liever tekstberichten sturen dan spraaknotities. Een van die coole trucjes is de ‘dubbele tik’ op de spatiebalk. Als je namelijk twee keer op de spatie klikt, zet het systeem automatisch een punt achter je zin.

Tijd besparen

Als je een beetje handig wordt met deze functie, kan dat uiteindelijk best een hoop tijd en ‘miskliks’ besparen. De andere functie zal echter nóg meer tijd besparen. Ga maar eens naar je notities, en typ wat tekst. Normaliter maak je wel eens een tikfoutje en moet je iets aanpassen. Dat kan best wel een gedoe geven.

Deze functie maakt daar korte metten mee. Druk (niet tikken maar echt drukken) namelijk maar eens op de spatiebalk en houd hem vast. Hierdoor verandert het hele toetsenbord in een grijs paneel. Nu kun je je vinger erover bewegen om de cursor makkelijker door de tekst te verplaatsen. Dit maakt het een stuk sneller en preciezer om de cursor te plaatsen waar je tekst wilt bewerken. Heerlijke functie die iedereen MOET kennen!

Meer van dit