HomeSmartphonesDe nieuwe iPhone update gaat eindelijk deze grote irritatie weghalen!

De nieuwe iPhone update gaat eindelijk deze grote irritatie weghalen!

In het huidige maatschappelijke klimaat dragen we steeds vaker, en op steeds meer plekken, een mondkapje. Als je je iPhone moet unlocken met gezichtsherkenning is het lastig als je een mondkapje draagt. Ook Apple is zich daarvan bewust en test nu een functie waarbij gezichtsherkenning met een mondkapje op mogelijk is.

Testversie iOS 15.4 beta voor mondmasker

Als je Apple Watch gebruikt dan is het al mogelijk om je smartphone te ontgrendelen terwijl je een mondkapje draagt. Als je deze niet hebt dan wordt het een stuk lastiger. Maar dat hoeft als het aan Apple ligt geen probleem meer te zijn. In de testversie iOS 15.4 is het namelijk mogelijk om een nieuw Face ID te gebruiken, inclusief mondkapje.

Na de update moet je wel je gezicht opnieuw scannen. Apple benadrukt dat de Face ID functie altijd het beste werkt als het hele gezicht zichtbaar is, maar na de update ook zal werken als je een kapje draagt, iets wat nu niet mogelijk is. Het is een functie waar, sinds de coronacrisis, al lang om wordt gevraagd. Deze lijkt er nu eindelijk te komen.

Nieuwe emojis voor iPhone in iOS 15.4 beta

De gezichtsherkenning na de update zal vooral gericht zijn op de kenmerken rondom de ogen. Op deze manier is het mogelijk om je telefoon te ontgrendelen met een mondmasker op. Maar dit is niet de enige verandering dat er plaats gaat vinden na de genoemde update.

Er worden namelijk ook nieuwe emojis beschikbaar gesteld. Apple kondigde het nieuwe aanbod in September vorig jaar al aan. De testversie 15.4 is vandaag beschikbaar gemaakt. Het is niet bekend wanneer de functie voor het brede publiek beschikbaar zal zijn. Maar dit zal ongetwijfeld niet lang op zich laten wachten, mocht de testfunctie zonder problemen verlopen.

Meer van dit