HomeGadgetsDeze stofzuiger is ideaal voor ouders en LEGO-fans

Deze stofzuiger is ideaal voor ouders en LEGO-fans

Ouders en LEGO-fans kunnen hun hart ophalen met een stofzuiger die door een uitvinder als ideale fan-gadget in het leven is geroepen. Als het aan deze uitvinder ligt dan staan we nooit meer met onze blote voeten op een LEGO-blokje, en worden ze ook niet meer onnodig opgezogen tijdens het stofzuigen. Deze LEGO-sorteerstofzuiger is een must-have voor elke ouder en fan van de legendarische bouwblokjes.

LEGO stofzuiger

Het opruimen van de bouwblokjes is vaak een hele klus. Nu is één steentje geen probleem, maar als je een complete set LEGO city in stukjes op de vloer hebt liggen dan is het opruimen en sorteren van de blokjes een ware hel. In sommige sets zitten minuscule stukjes die vaak over het hoofd wordt gezien tijdens het opruimen. Gelukkig zijn er geniale breinen die daar een oplossing voor willen vinden.

Dat geniale brein zit in het hoofd van Matty Benedetto, de man achter Unnecessary Inventions. Hij maakte namelijk een stofzuiger die niet alleen LEGO blokjes in een bak zuigt, maar deze ook nog eens op grootte sorteert. Deze uitvinding heeft wel zeker nut, dus het is de vraag waarom hij zijn YouTube-kanaal Unnecessary Inventions noemt. Hoe dan ook, het filmpje ging viral, je vindt hem onderaan dit artikel.

LEGO Suck It

Benedetto noemde zijn uitvining ‘LEGO Suck It’ vernoemd naar de stofzuiger die voorkomt in de serie The Office. In deze serie gebruikt CEO David Wallace een soortgelijke stofzuiger voor speelgoed, die hij The Suck It noemde. Geïnspireerd door The Office begon Benedetto een stofzuiger voor LEGO te ontwerpen, wat hij uiteindelijk met succes heeft gedaan. Het apparaat werkt als een soort trechter die de stukjes bouwblokken sorteert tijdens het opzuigen en in een bak deponeert.

De stofzuiger heeft verschillende compartimenten en openingen waar verschillende soorten blokjes doorheen kunnen vallen, gebaseerd op hun grootte. Het onderste deel bevat de kleinste stukjes, daarboven de grotere stukjes, etc. De stofzuiger is transparant, dus je kunt kijken hoe het sorteerwerk in zijn werk gaat. Dit vermakelijke en praktische apparaat is nog niet op de markt gebracht, wie weet gebeurt dat ooit wel.

Meer van dit