HomeTechDit zijn 5 van de grootste LEGO-sets die ooit zijn uitgebracht

Dit zijn 5 van de grootste LEGO-sets die ooit zijn uitgebracht

Als je geen genoeg van LEGO kunt krijgen, dan ben je het liefste uren bezig met het bouwen van de mooiste creaties. De bekende Deense speelgoedfabrikant maakt ook voor volwassenen bouwsets, die soms mega groot zijn. Wij hebben de grootste sets ter wereld opgezocht, met deze bouwwerken ben je de hele winter wel zoet.

Grootste LEGO-sets ter wereld

We hebben onlangs de 5 meest exclusieve LEGO-sets uitgelicht, want ook in dat segment zijn er veel bouwsets te vinden. De sets die we in dit artikel behandelen zijn 5 van de grootste sets die op de markt te verkrijgen zijn. We laten het LEGO-koninkrijk dat in China staat even achterwege, want dit gigantische bouwwerk is niet te koop en past waarschijnlijk niet eens in je huis.

Als je wilt investeren in LEGO, dan kun je het houden bij de 5 LEGO-sets onder de €20 die zeldzaam gaan worden. In dit geval lichten we sets uit waar je meteen een nieuw dressoir voor nodig hebt, want ze passen niet op een bijzettafel. We beginnen met een magische bouwset die niet alleen kinderen, maar ook volwassenen in beroering brengt.

grootste lego-sets

1. De Wegisweg

De Wegisweg is de winkelstraat uit het Harry Potter-universum. Koop een magisch boek bij boekhandel Klieder & Vlek of koop een paar liefdesdrankjes bij de Tovertweelings Topfopshop. Deze betoverende set bestaat uit 5544 onderdelen, waaronder de bekende minifiguren uit de Harry Potter-franchise en veel snuisterijen en andere troepjes dat wordt verkocht in de zeer gedetailleerde winkels met etalageramen. Maak maar vast ruimte voor deze gigant tussen de grootste LEGO-sets ter wereld.

lego wegisweg

2. Real Madrid stadion – Santiago Bernabéu

Het iconische stadion van Real Madrid – Santiago Bernabéu – is mooi vormgegeven in een van de grootste LEGO-sets ter wereld. Bouw het stadion van deze topclub na, maar neem er wel de tijd voor, want deze bouwset bestaat uit 5876 stenen. De karakteristieke architectuur is zeer gedetailleerd. Zo leg je delen uit het verleden bloot terwijl je aan het bouwen bent. Deze set is een eerbetoon aan de legendarische club.

grootste lego sets real madrid

3. Taj Mahal

Bouw een van de 7 wereldwonderen na met deze prachtige en tevens een van de grootste LEGO-sets op aarde. Tijdens het bouwen van dit kunstwerk leer je meer over de geschiedenis van het gebouw en de reden waarom het is gebouwd. Deze set valt onder de LEGO Architecture lijn, en is voorzien van zeer veel details die ook in de Taj Mahal te zien zijn. Deze set bestaat uit 2022 onderdelen.

lego taj mahal

4. Harry Potter – Kasteel Zweinstein

Kasteel Zweinstein mag ook niet in dit rijtje met de grootste LEGO-sets ontbreken. De magische school van Harry Potter staat vol met details, zoals een geheime kamer, de beukwilg en andere herkenbare accessoires. Als je het kasteel tot leven hebt gebracht, dan kun je met de 27 bijgeleverde minifiguren een betoverende scène in elkaar zetten. Deze ultieme set voor elke Harry Potter-fan bestaat uit een indrukwekkende 6020 onderdelen.

grootste lego-sets kasteel zweinstein

5. Star Wars UCS Millennium Falcon

Het Corelliaanse USC Millennium Falcon schip van Han Solo is veruit een van de grootste LEGO-bouwsets ter wereld. De details zijn verbluffend. Daarnaast is dit een echt verzamelobject. Je krijgt er vier bemanningsleden bij, waaronder Chewbacca. Volgens LEGO zit er meer dan 20 uur bouwplezier in, dus je zit voor de rest van de kerstvakantie wel goed. Deze set bestaat uit 7541 onderdelen. Succes met uitzoeken.

lego star wars

Meer van dit