HomeTechJe kunt nu zelf een werkend LEGO Toetsenbord bouwen

Je kunt nu zelf een werkend LEGO Toetsenbord bouwen

Als je van schrijven houdt en daarnaast ook graag creaties van LEGO in elkaar zet, dan is een werkend LEGO toetsenbord het ideale cadeau voor jezelf. Dit toetsenbord is voor het grootste gedeelte gemaakt van blokjes van het merk en hij is 100% compatibel met LEGO steentjes. Dit toetsenbord is ontworpen voor gamers en typisten. We hebben deze set even aan een nadere inspectie onderworpen.

Keyboard kit Adam

De Keyboard kit Adam is een set waarmee je een keyboard kunt bouwen. Je koopt dit LEGO toetsenbord met een baseplate en LEGO-compatible stenen. Het is ook mogelijk om je eigen creatieve draai aan de set te geven. LEGO heeft dit mogelijk gemaakt in samenwerking met KDBcraft. Deze set bevat ook mechanische switches en double shot keycaps.

Als je een gamer bent dan is deze set helemaal ideaal. Dit LEGO Toetsenbord komt namelijk met RGB-verlichting en draait op open source QMK firmware. Omdat de LEGO steentjes er prima aan gekoppeld kunnen worden kun je al je fantasie loslaten op dit veelzijdige toetsenbord. Doordat je dit keyboard helemaal naar eigen smaak kunt bouwen is het niet alleen leuk om te zien, maar het is ook nog eens een zeer functioneel toetsenbord.

lego toetsenbord kdbcraft
Bron: KBDcraft

Echt werkend LEGO Toetsenbord

In het standaardpakket zit alles wat je nodig hebt om een eigen toetsenbord te maken. Je kunt hem naar eigen keuze in het grijs of in het wit opbouwen. De steentjes in het pakken hebben dezelfde vorm als normale LEGO steentjes, dus je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt je eigen varianten aan kleur toepassen. Dit LEGO Toetsenbord is dus helemaal te personaliseren, maar dan moet je wel zelf de steentjes kopen.

Het omhulsel waar de steentjes in komen kan ook naar eigen smaak worden aangepast, alles is namelijk van LEGO. Als je de lay-out van het toetsenbord na een tijdje zat bent dan vervang je de steentjes simpelweg met een andere kleur. De switches op het toetsenbord zijn S² switches, en geven een fijn klikgeluid. Bovendien heeft dit LEGO Toetsenbord ook een afneembare USB Type-C kabel. We kunnen dus vaststellen dat deze samenwerking tussen LEGO en KBDcraft een succes is.

Meer van dit