HomeGeen categorieLidl speelt slim in op VanMoof faillissement en komt met veel goedkopere...

Lidl speelt slim in op VanMoof faillissement en komt met veel goedkopere vervanger

Als je niet onder een steen geleefd hebt de afgelopen week, dan weet je dat fietsenfabrikant VanMoof failliet is. VanMoof stond bekend als een groeiparel in de fietsenwereld, maar kreeg ook veel kritiek. De fietsen gingen namelijk vaak stuk. Lidl heeft zich dan ook geen moment bedacht en komt met een betaalbare VanMoof vervanger.

Lidl komt met VanMoof vervanger

Hoewel het bedrijf VanMoof zo’n 75 miljoen euro in het rood stond, was er toch wel heel veel vraag naar de fietsen. Vanaf 2500 euro kon je zo’n elektrische rakker aanschaffen. Veel mensen hadden dit er gewoon voor over, maar ook een hele hoop mensen vinden dit te duur. Lidl heeft daar slim op ingespeeld door hun eigen minimalistische e-bike aan te bieden.

Lidl is al lang niet meer de winkel waar je alleen maar komt voor je dagelijkse boodschappen, maar steeds meer een gigantisch warenhuis. Ze krijgen een steeds breder assortiment aan (elektrische) fietsen én spelen nu dus ook in op het faillissement van VanMoof. Ze hebben op dit moment een veel goedkopere vervanger voor VanMoof in het assortiment.

Goedkopere vervanger VanMoof

Lidl dropt vaker goedkope elektrische fietsen maar die zijn dan vaak niet zo stijlvol. Het lijkt er altijd op alsof ze zich focussen op de wat oudere doelgroep, maar maken daar nu met hun Crivit Urban een einde aan. Deze minimalistische fiets is haast sexy te noemen, en dat is toch wat de hippe medemens tegenwoordig graag wil.

Naast stijlvol, heeft de elektrische fiets ook nog eens een waanzinnig goede functionaliteit. Er zit namelijk een 360 Watt accu in het frame gebouwd, die het zon 70 kilometer vol houdt. De accu werkt samen met een achterwiel motor van zo’n 250 Watt, waardoor de Crivit Urban als een raket naar de 25 kilometer per uur schiet. Daarnaast is de fiets ook nog eens enorm onderhoudsarm. Een puntje waar een VanMoof nooit goed op scoorde. De fiets kan met gemak 20.000 kilometer mee gaan, en weegt maar 20 kilo.

Wat kost de VanMoof vervanger van de Lidl

Ik zei eerder in dit artikel al dat deze fiets een stuk goedkoper was. Daar heb ik dan ook niet over gelogen want je scoort deze stalen sierfiets al voor €1.499,-. Je kunt hem beter bekijken via deze link. Dat is dus ruim 1.000 euro goedkoper dan zo’n VanMoof, die je nu toch nergens meer gaat kunnen kopen. Dat klinkt als een win-win situatie ;-).

Ga naar volledige schermweergave: CRIVIT Urban E-Bike 27,5" zwart - afbeelding 4

Meer van dit