HomeEntertainmentNetflix gaat de prijzen flink verlagen

Netflix gaat de prijzen flink verlagen

De concurrentie tussen streamingdiensten is enorm. Alleen al in Nederland werden er vorig jaar drie nieuwe streamingdiensten gelanceerd. Het is dan ook zeer begrijpelijk dat Netflix op zoek is naar manieren om hun abonnees te behouden en uit te breiden. 

Abonnees behouden

Netflix is al geruime tijd bezig om zijn streamingsdienst aantrekkelijker te maken. Zo is er in sommige landen al een goedkoper abonnement te krijgen met reclames en heeft het bedrijf zelfs overwogen om een gratis abonnement aan te bieden.

Om voor het behoud van het aantal abonnees te zorgen, heeft Netflix nu de prijzen van zijn abonnementen in honderd landen verlaagd. Een besluit dat na meerdere verhogingen wel een beetje uit het niets komt. Inmiddels is de prijsverlaging al gedaan in meer dan honderd landen in Azië, Latijns-Amerika, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Helaas hebben Nederland en andere landen in Noord/West-Europa nog geen prijsverlaging gekregen.

Flinke verlaging

Als je nu denkt dat je een paar eurocent minder gaat betalen heb je het toch wel mis. Netflix heeft er namelijk voor gekozen om een flinke verlaging door te voeren. Zo is bijvoorbeeld de prijs van het basisabonnement in Venezuela verlaagd van 7,99 dollar naar 3,99 dollar, kost het standaard abonnement nu 5,99 dollar in plaats van 10,99 dollar, en is het premium abonnement gedaald van 13,99 dollar naar 7,99 dollar.

Eerder deze week meldde The Wall Street Journal ook al dat de prijzen in diverse landen naar beneden waren bijgesteld. Een vertegenwoordiger van Netflix gaf toen de volgende verklaring: “We weten dat leden nooit meer keuzes hadden voor entertainment dan nu. We onderzoeken altijd manieren om de ervaringen van onze leden te verbeteren.’’

Of we in de toekomst ook een prijsverlaging in Nederland kunnen verwachten is niet zeker. Wél denken we dat ze toch iets meten gaan verzinnen nu het niet meer mogelijk is om je Netflix account met iemand anders te delen.

Bron & Inspiratie: XGN

Meer van dit