HomeEntertainmentNetflix kijkers gruwelen van deze nieuwe zombie film: "Engste film op Netflix"

Netflix kijkers gruwelen van deze nieuwe zombie film: “Engste film op Netflix”

Netflix-abonnees konden nauwelijks ademhalen na het kijken van een zombie-horrorfilm die werd omschreven als een ‘emotionele achtbaan’. Het gaat om de film Alive, onderaan het artikel hebben we de trailer voor je toegevoegd.

Alive

Alive is een Zuid-Koreaanse zombie-film over wat er gebeurt als een zombie-apocalyps begint. De situatie schetst dat je helemaal alleen woont in een appartement zonder ontsnappingsmogelijkheden. Het is de ergste nachtmerrie voor veel mensen die geloven in een eventuele zombie situatie.

De film is geregisseerd door Cho Il-hyung. De film draait om Oh Joon-woo (Yoo Ah-in), een onopvallende streamer uit Seoul die worstelt om te overleven wanneer zombies zijn appartement aanvallen. De officiële verhaallijn van de film luidt: “Een gruwelijk virus raast door een stad, een eenzame man zit opgesloten in zijn appartement, digitaal afgesloten van hulp en wanhopig op zoek naar een uitweg.”

Doorbraak

Hoewel Alive al in september 2020 op Netflix werd gezet, brak de film niet meteen door. Het duurde jaren voordat horrorfans de film ontdekte maar nu gaat hij dus behoorlijk viraal. Het kreeg positieve recensies van critici en heeft een goedkeuringspercentage van 88 procent op Rotten Tomatoes.

Het oordeel van de film luidt: “Goed geacteerd, echt onrustwekkend en soms zelfs grappig. Alive bewijst dat het overvolle zombie-genre nog steeds frisse verhalen te vertellen heeft”. Dat de film veel los maakt is ook op twitter te zien. Een geschrokken kijker tweette: “@netflix het is zo intens dat je misschien de waarschuwing “pas op dat je niet in je broek plast” aan de film #Alive moeten toevoegen. Ik was niet voorbereid op het prachtige meesterwerk dat het was. Mijn hart klopt nog steeds. Ik huilde, ik lachte, ik was zo bang voor de personages. Dit is de engste film op Netflix.”

Meer van dit