HomeWheelsChinese namaak Tesla (Nio ET5) kan 1.000 kilometer rijden op één accu

Chinese namaak Tesla (Nio ET5) kan 1.000 kilometer rijden op één accu

De afgelopen jaren heeft de Elektrische auto nogal een opmars gemaakt. Waar de auto’s in het begin uitgelachen werden, kun je er nu niet meer omheen in het straatbeeld. Een groot excuus om niet elektrisch te rijden, is het beperkte bereik in afstand. Het Chinese merk Nio wil met de Nio ET5 op de ontwikkelingen instappen én het probleem verhelpen!

Nio ET5

Nio is een Chinese autofabrikant die hard aan de weg timmert in de branche van elektrische auto’s. Waar het merk eerst werd gezien als namaak tesla, zal dat tegenwoordig als belediging worden ervaren. De auto’s worden inmiddels dan ook over de hele wereld verkocht én gewaardeerd. De ET5 moet de eerste betaalbare elektrische wagen gaan worden die de 1.000 kilometer gaat halen met één accu. De Nio ET5 zal uitgerust kunen worden met een 150 kWh-batterij en daarmee lijkt het dus een serieuze concurrent voor Tesla te gaan worden.

Nio ET5 Interieur
Afbeelding: Nio

De Nio ET5 zal gelanceerd worden in drie (batterij)varianten waarvan de 150 kWh-batterij de grootste is. De andere zouden respectievelijk 75 en 100 kWh worden en zijn dan goed voor zon 500 en 700 kilometer bereik. Ook niet slecht dus. Daarnaast zal de auto ook uitgerust kunnen worden met het autonoom rijden maar dat zal eerst nog even goedgekeurd en getest moeten worden. Als dat allemaal geregeld is, heb je voor zon 100 euro per maand alle functies die je van Tesla… uhhh Nio kunt verwachten.

De specs

De auto schiet in zo’n 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u. Verder is hij uitgerust met de nieuwste snufjes en gadgets en heb je een tablet als boordcomputer. Je betaald er zo’n €50.000,- voor als je hem nieuw uit de winkel trekt. Hier heb je dan wel de batterijservice bij. De auto moet je vanaf 22 september in China tegen kunnen komen. Wanneer hij naar Europa komt is op dit moment nog even de vraag.

Meer van dit