HomeTechDeze mensachtige robot van Tesla gaat minder dan 20.000 euro kosten

Deze mensachtige robot van Tesla gaat minder dan 20.000 euro kosten

In oktober vorig jaar heeft Tesla een werkend prototype van Optimus aan het publiek getoond, een mensachtige robot die in de toekomst een handje moet helpen in het bedrijfsleven, of bij particulieren thuis. Elon Musk liet eerder weten dat dit prototype doorontwikkeld gaat worden, en uiteindelijk voor een betaalbare prijs op de markt gaat komen. Tesla wil miljoenen van deze robots gaan produceren.

Optimus

De mensachtige robot heet Optimus, en zal volgens Tesla-baas Elon Musk in de toekomst een grote rol gaan spelen in het bedrijfsleven. Tijdens de presentatie liep de robot volledig los, dit was volgens Musk voor het eerst, omdat de robot normaliter aan een kabel is verbonden. Optimus wordt nog verder doorontwikkeld, en zal kunstmatige intelligentie gaan bevatten, zodat het de bedrijfsvoering van een eigenaar kan leren.

We hebben de beelden van de presentatie onder dit artikel geplaatst. De robot zal als het eenmaal in de verkoop gaat een pakketje kunnen bezorgen, planten water kunnen geven, en dingen kunnen oppakken. Optimus zal maar 73 kilo gaan wegen, en het is de bedoeling dat hij de hele dag kan werken op een enkele acculading. Volgens Musk zal de robot in de toekomst ook zorg kunnen verlenen aan ouderen. ‘Over een paar jaar geef je je ouders een robot als cadeau‘, aldus Elon Musk.

Mensachtige robot van Tesla kost minder dan auto

Het is de bedoeling dat Optimus de tijdrovende taken van mensen over gaat nemen, zoals vaak in fabrieken het geval is. Vooral de beoogde prijs van deze mensachtige robot springt in het oog: voor minder dan 20.000 dollar zou men al een Optimus kunnen kopen. Dit prijsdoel is opmerkelijk, want een dergelijke robot kost door de hoge productiekosten momenteel nog 100.000 dollar.

Tesla is ervan overtuigd dat deze prijzen omlaag kunnen, en Optimus over een paar jaar verkocht kan worden voor een vijfde van de prijs die de robot nu zou kosten als het op de markt gebracht zou worden. Musk heeft aangegeven dat deze mensachtige robot binnen drie en vijf jaar te koop zal zijn. Als de eerste resultaten een succes zijn, dan wil Tesla miljoenen robots produceren, en ze net zoals de auto’s van het bedrijf wereldwijd aan de man brengen.

Meer van dit