HomeSmartphonesOpvouwbare iPhone kan zichzelf beschermen tegen valschade

Opvouwbare iPhone kan zichzelf beschermen tegen valschade

Apple is op het moment van schrijven hard aan het werk om de smartphone van de toekomst te realiseren. Opvouwbare smartphones zijn al op de markt, dus moet de techgigant iets verzinnen waarmee ze zichzelf onderscheiden van de rest, en dat willen ze doen op spectaculaire wijze. De eerste iPhone kan zichzelf namelijk beschermen tegen valschade.

Innovatieve technologie

Techbedrijf Apple is al langer bezig met een oprolbare of een opvouwbare Iphone en iPad. Het is de bedoeling dat het scherm zo groot mogelijk wordt, en het toestel daarentegen zo klein mogelijk. Apple werkt vooruitstrevend, en is bezig met het ontwikkelen van een technologie dat ervoor moet zorgen dat de smartphone van de toekomst zichzelf kan beschermen tegen valschade. Een groot scherm heeft immers een grotere kans om beschadigd te raken als de smartphone op de grond valt.

Apple heeft patent aangevraagd op een nieuwe techniek dat valschade zoveel mogelijk moet beperken en/of voorkomen. Deze techniek heet ‘Self-Retracting Display Device And Techniques For Protecting Screen Using Drop Detection’. Dat is een mond vol, maar Apple heeft er ook zijn handen vol aan, en wilt niet dat een concurrent er met de naam of het idee vandoor gaat. Het is namelijk een innovatief stukje techniek dat de consument zal verbazen.

IPhone kan zichzelf beschermen tegen valschade

Deze nieuwe techniek omvat simpelweg het intrekken van het scherm zodra er een val wordt gedetecteerd. Je kunt het zien als een schildpad of een egel die zich bij gevaar in zijn schulp kruipt of oprolt. Er komt een sensor in de opvouwbare iPhone dus detecteert of het toestel valt, waarna het toestel zelf, of het scherm inklapt. De exacte werking is nog niet onthuld, maar het zal ongeveer in deze strekking zijn.

Er gaan al jaren geruchten rond over een opvouwbare iPhone, maar het lijkt er nu dus echt van te komen. Het is volgens insiders echter niet de iPhone die eerst in een opvouwbare versie op de markt komt, maar de iPad. Daarna zal de opvouwbare iPhone pas worden gepresenteerd. Of de val-detectie technologie ook op de iPad zal worden toegepast is vooralsnog onbekend, maar zodra we hier nieuws over hebben laten we dit uiteraard weten, dus houd onze website in de gaten.

Meer van dit