HomeEntertainmentVia deze manier kun je jouw oude Hyves profiel terugvinden

Via deze manier kun je jouw oude Hyves profiel terugvinden

Als je het leuk zou vinden om jouw oude Hyves profiel terug te vinden, dan heb ik goed nieuws. Er is een website die ál die oude profielen heeft gearchiveerd. Hierdoor is het dus mogelijk om je oude pagina nog eens te bekijken, om te zien waar je jezelf toen mee bezig hield.

Hyves was ongekend populair

In de tijd van Hyves, was het zowat het enige social media platform dat er was. Op het hoogtepunt van zijn populariteit in Nederland, had Hyves naar schatting meer dan 10 miljoen geregistreerde gebruikers. Dat is zelfs meer dan dat er vandaag de dag op Facebook zitten.

Ondanks de populariteit in Nederland, kwamen er steeds meer buitenlandse platformen opzetten. Met name Facebook was al wel bekend, maar nog niet echt in Nederland ingeburgerd. Echter, na verloop van tijd, wonnen de andere platformen toch steeds meer marktaandeel. Uiteindelijk leidde dat tot een flinke daling van het aantal gebruikers van Hyves. Hierdoor was Hyves helaas genoodzaakt om een andere weg te bewandelen.

Oude Hyves profiel terugvinden

In 2013, nadat Hyves een heel groot aandeel in de markt had verloren, kondigde het bedrijf aan dat het zou stoppen als social mediaplatform. Het werd omgevormd tot een online gamingplatform onder de naam “Hyves Games,”. Hiermee richtte ze zich op het aanbieden van casual en sociale games. Toch kon ook dit nieuwe model het tij niet keren, waardoor Hyves volledig uit de lucht is gegaan.

Hiermee zijn een hele hoop mensen een hoop van hun info verloren. Leuke foto’s, porren, respects en reacties zijn verdwenen, en nooit meer terug te vinden… Althans, dat dacht je! Er is namelijk een website die bijna alle profielen heeft gearchiveerd. Er zijn nog meer dan 9 miljoen profielen te bereiken via die website!

Gebruikersnaam van Hyves

Het enige dat je nodig hebt om jouw oude profiel te vinden, is je oude gebruikersnaam. Als je die nog weet, kun je hem invoeren op de website https://web.archive.org/. Daar is een ‘Wayback Machine’ te vinden. Als je jouw oude gebruikersnaam invult, gevolgd door ‘.hyves.nl’ (voorbeeld: gadgetgekkies.hyves.nl), dan kom je op jouw oude pagina.

Als je op de bovenstaande melding klikt, dan zul je jouw oude Hyves profiel terugvinden. Als je je profiel op privé had staan, zul je alleen je homepage zien maar als je het open had, kun je lekker rondsnuffelen in het verleden. Heerlijk toch!

Meer van dit