HomeTechMusk over Twitter: blauw vinkje gaat 8 euro per maand kosten

Musk over Twitter: blauw vinkje gaat 8 euro per maand kosten

Elon Musk heeft Twitter net een paar dagen overgenomen en hij voert al verregaande veranderingen door. Zijn eerste stap was het ontslaan van de hele top van Twitter. Nu wilt hij van het systeem ‘heren en boeren’ af, en zegt “macht aan de mensen, iedereen een blauw vinkje voor 8 dollar per maand”. Daarnaast gaat de multimiljardair en superondernemer nog meer veranderingen doorvoeren. Wij namen ze even door.

Twitter Blue-abonnement

Het gewilde blauwe verificatievinkje werd tot nu alleen gegeven aan mensen die gebruik maken van een Twitter Blue-abonnement. Vaak zijn dit bekende personen, zoals artiesten, bekende vloggers, overheden, en andere bekende gezichten. Met dit abonnement is het mogelijk om je twitterfeed te organiseren en tikfouten in hun tweet te verbeteren. Deze twitteraars betaalden 5 euro per maand voor een Twitter Blue-abonnement.

Musk wil nu iedereen gelijkstellen en het blauwe vinkje, inclusief de extra opties mogelijk maken voor elke gebruiker van Twitter. Dit zal dan 8 euro per maand gaan kosten. Musk heeft altijd gezegd dat hij Twitter niet met winstoogmerk over gaat nemen, maar dit abonnement zal op termijn een aardig deel van zijn investering van 44 miljard dollar terug kunnen halen. Een verificatieproces tegen spam-accounts en bots gaat hierbij helpen.

Democratie om de mensheid te helpen

Twitter is een platform dat 90 procent van de inkomsten uit advertenties krijgt. Musk zegt dat hij Twitter heeft overgenomen omdat het essentieel voor de mensheid is om een democratie te hebben. De overname is omstreden. Critici zijn van mening dat Musk teveel macht krijgt als hij het voor het zeggen krijgt op een platform waar vele miljoenen mensen gebruik van maken. Musk zelf zegt dat hij alleen maar goede bedoelingen heeft met Twitter, onder andere voor investeerders in crypto.

Hij is in ieder geval van plan om het kaf van het koren te scheiden, en vooral op jacht wilt gaan naar nepprofielen, internettrollen, en oplichters die het platform gebruiken om hun criminele praktijken te ontplooien. De multimiljardair benoemt hierbij dat het vooral om crypto-scams zal gaan. Hij is van mening dat het ‘systeem van het blauwe vinkje’ de bots kapot gaat maken, en Twitter schoner wordt. Dat hij er miljarden miljarden per jaar mee gaat verdienen is uiteraard een leuke bijkomstigheid.

Meer van dit