HomeTechCryptoElon Musk neem Twitter op 28 oktober over: Binance bevestigt inzet

Elon Musk neem Twitter op 28 oktober over: Binance bevestigt inzet

Het nieuws dat Twitter door Elon Musk gaat worden overgenomen valt in goede aarde bij investeerders in crypto. Musk is een uitgesproken voorstander van cryptocurrency, hij heeft eerder gezegd dat hij een oorlog gaat voeren tegen crypto-gerelateerde oplichting op het platform. De multimiljardair gaat naar verluid 44 miljard dollar betalen voor Twitter.

Binance op de hoogte gebracht

Naar verluid zal er op 28 oktober een kredietovereenkomst worden gesloten die de deal tussen Musk en Twitter sluitend zal maken. Er zijn echter meer investeerders in Twitter dan alleen Elon Musk, die ook eigenaar van Tesla is. Hij heeft mede-investeerders op de hoogte gesteld van deze datum, waaronder CEO van Binance Chanpeng Zhao. Hij heeft laten weten dat hij zijn aandeel gaat vervullen.

De datum in oktober komt niet als een verrassing. De rechtbank in Delaware heeft onlangs een deadline vastgesteld waarop de koop gesloten moet worden. Deze deadline eindigt eind oktober, dus Musk moest zijn besluit nu definitief bevestigen. In de eerste instantie wilde hij zich terugtrekken uit de deal, maar hij veranderde uiteindelijk van gedachten.

Aandelen Twitter schieten omhoog

Nadat bekend werd dat Elon Musk de koop alsnog door ging zetten schoot de koers van Twitter omhoog. De prijs van 44 miljard is vastgesteld aan de hand van een bedrag per aandeel. De multimiljardair heeft aangegeven dat hij Twitter wilt kopen voor de prijs van $54,20 per aandeel, dat is hoger dan de huidige koers. Op het moment van schrijven is een aandeel van Twitter $52,78 waard, dat is significant hoger dan een dag geleden.

De prijs is na de bekendmaking van de overname binnen 24 uur met 2,45% gestegen. De overname is nu dus definitief, en zal op 28 oktober met het tekenen van de kredietovereenkomst worden beklonken. Niet iedereen is blij met de overname. Werknemers van Twitter zijn bang voor ontslag. Musk heeft aangegeven dat hij flink gaat snijden in het personeel. Er gaat als het aan de miljardair ligt ook een flinke zuivering met betrekking tot accounts komen.

Meer van dit