HomeTechInstagram introduceert ‘stille modus’ functie die berichten automatisch beantwoordt

Instagram introduceert ‘stille modus’ functie die berichten automatisch beantwoordt

Instagram heeft een nieuwe modus geïntroduceerd die je aan kunt zetten als je bijvoorbeeld ligt te slapen, in een vergadering zit, of op school bent. Meta heeft deze functie ‘Quiet Mode’ genoemd, en is ontwikkeld om vooral jongeren te stimuleren om minder op het platform te zitten. De functie beantwoord ook automatisch berichten wanneer deze is ingeschakeld.

Stille modus en automatisch bericht

De ‘Quiet Mode’ is op bepaalde tijden van de dag in te stellen, maar tieners krijgen een bericht van Instagram waarmee ze worden herinnerd aan de functie. Het moederbedrijf van Instagram, Meta, hoopt hiermee te voorkomen dat jongeren s’avonds laat nog op het platform scrollen. Als de stille modus is geactiveerd dan zullen berichten van derden voor een bepaalde periode niet meer aankomen bij de gebruiker van het account.

De verstuurder van het bericht krijgt dan een automatische melding waarin staat dat de stille modus van de ontvanger is geactiveerd, en dat het bericht niet snel gelezen zal worden. Het is niet zonder reden dat Instagram deze functie in het leven heeft geroepen, de aanleiding is een intern onderzoek waaruit naar voren kwam dat Instagram een slechte invloed heeft op tieners. Het platform heeft daarop besloten om een plan uit te rollen waarbij de negatieve invloed van Instagram moet worden ingeperkt.

Quiet Mode-functie van Instagram in bepaalde landen

Als de gebruiker van het account later de stille modus weer uitschakelt, dan komt er een samenvatting van berichten in het scherm, waarna erop kan worden gereageerd. Een andere functie van de stille modus is het verminderen van afleiding. Smartphones hebben al een stille functie, dat kan worden gebruikt tijdens werk, school, of autorijden. Nu gaat Instagram deze functie dus ook invoeren.

Meta heeft laten weten dat deze functie vooralsnog alleen in Engelstalige landen zal worden doorgevoerd, en is dus nog niet in andere landen beschikbaar. De VS, Canada, Engeland, Ierland, Australië, en Nieuw Zeeland kunnen binnenkort wel gebruik maken van de stille modus op Instagram. Nederland zal dus nog even moeten wachten. Er is nog geen datum bekend wanneer anderstalige landen de functie ook kunnen gebruiken.

Meer van dit