HomeTechReality One: Apple gaat naar verluidt mixed reality-bril onthullen op WWDC23

Reality One: Apple gaat naar verluidt mixed reality-bril onthullen op WWDC23

Apple houdt elk jaar een ontwikkelaarscongres waarin de nieuwtjes met betrekking tot het techbedrijf worden behandeld. Dit jaar zou het congres, dat WWDC23 heet, zomaar het toneel kunnen worden van het debuut van ‘Reality One’, de mixed reality-bril waar al lange tijd reikhalzend naar wordt uitgekeken. Dit nieuwtje kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan, dus zochten we alle informatie op.

Mixed reality-bril ‘Reality One’

Fans van Apple kijken al lange tijd uit naar de onthulling van de eerste slimme bril van het bedrijf. De ‘Reality One’ is het eerste grote nieuwe product sinds de lancering van de Apple Watch in 2015. Deze slimme bril zou er naar verluidt uitzien als een headset, en zal een combinatie van VR (virtual reality) en AR (augmented reality). De gebruiker ziet bij AR beelden die over de realiteit worden geschoven, in het geval van VR is de wereld volledig virtueel.

Er wordt al langer gespeculeerd over een slimme bril van Apple, alleen zijn er nog geen concrete ontwerpen aan het publiek getoond. Apple heeft in augustus vorig jaar de merknamen en handelsmerken vast laten leggen, toen werd er al iets bekend over de ‘Reality One’. Zo zou er gebruik worden gemaakt van eye-tracking, dieptesensoren, slimme ringen, en 8K-schermen. Apple-analist Ming-Chi Kuo liet destijds weten dat hij verwachtte dat de bril vanaf begin 2023 te koop zal zijn.

Slimme bril van Apple op WWDC23

‘Reality One’ zou naar verwachting op het jaarlijkse congres van Apple, dat van 5 tot 9 juni op het hoofdkantoor van het techbedrijf wordt gehouden, worden onthuld. Volgens vice-president Susan Prescott van ontwikkelaarsrelaties bij Apple, gaat het aankomende event ‘de grootste en meest opwindende event ooit worden’. Er staat ons dus wat te wachten. De presentatie van de ‘Reality One’ is overigens niet het enige nieuwtje wat op het programma staat.

Apple presenteert tijdens het event ook een aantal nieuwe functies, zoals een aantal software-updates, zoals de nieuwe versies van iOS, iPadOS en WatchOS. Deze updates zullen in het najaar worden uitgerold. Wat betreft de slimme bril van Apple is er al wel een mogelijke prijs bekend; de ‘Reality One’ zal ongeveer 3000 euro gaan kosten, en krijgt een eigen ingebouwde appwinkel. Begin dus maar vast met sparen, want volgens bronnen is de slimme bril aankomende zomer verkrijgbaar.

Meer van dit