HomeReviewsReview: De Teufel CINEBAR 11 is meer dan het lijkt!

Review: De Teufel CINEBAR 11 is meer dan het lijkt!

Jarenlang was mijn tv aangesloten op het oude surround systeem dat ik ooit van mijn opa kreeg. Twee grote boxen, vier kleintjes en een subwoofer. Altijd een bende van kabels in mijn oude kamertje maar ik was er oh, zo blij mee! Tot ik uit huis ging en besloten had dat het tijd was voor een modernere oplossing. In de winkel maar meteen één van de duurste opties genomen want ja.. Hoe duurder, hoe beter. Toch?

Onze vrienden van Teufel bewijzen het tegendeel! Ze vroegen ons of dat we eens wilde kijken naar de CINEBAR 11, waar ze een tweede generatie van op de markt gebracht hebben. Dit systeem is er op gericht om een betaalbare en subtiele toevoeging te zijn voor het geluid van je TV. Interessant om eens goed onder de loep te nemen dus.

Teufel CINEBAR 11

Het design

Toen het pakket binnen kwam was ik eigenlijk direct enthousiast over het formaat. Eenmaal uitgepakt bleek hoe minimalistisch het design in werkelijkheid was. In vergelijking met wat ik zelf heb staan was dit zeg maar zo’n mini lolly weet je wel.. lekker maar klein. Ik kon me dan ook niet echt voorstellen dat dit zou kunnen concurreren met mijn eigen geluidssysteem. Binnen 15 minuten het hele systeem met gemak aangesloten en direct maar besloten om er een film avond aan vast te plakken.

Ook als je niet zo handig bent met het installeren van zulke systemen dan is het nog een makkie. Met de wizard die aanwezig is, is het allemaal vrij makkelijk in te stellen. Het systeem is met verschillende kabels aan te sluiten op de tv maar ik koos er voor om mijn eigen optische kabel te gebruiken.

De soundbar is 5,5 cm hoog, 95 cm lang en 7 cm diep en kon ik zodoende precies onder mijn TV schuiven. Een verademing want dan kon mijn lieve vriendin ook eens genieten van haar veel te dure TV meubel. De subwoofer paste precies onder de bank, wat erg fijn is want dat is soms ook een doorn in het oog. Klein puntje wat ik persoonlijk niet zo mooi vind zijn de knopjes op de soundbar, maar goed… als dat het is?

De prestaties

Laat ik maar eerlijk zijn, ik ben zéker geen nerd op het gebied van geluidskwaliteit. Ik vind diep helder geluid met een beetje bas trillingen al meer dan voldoende en precies dat feit maakt dat ik me direct irriteerde. Niet aan het geluid van de CINEBAR 11 maar aan mijn eigen (dure) systeem. Op huis tuin en keuken niveau klinkt het namelijk vrijwel hetzelfde. Pas wanneer je het geluid op standje ‘irritante buurman’ zet, ga je enigszins het verschil horen.

Dankzij de Dynamore feature heb je een volledige surround ervaring. De hoge en midden tonen komen zeer helder uit de soundbar en de lage tonen uit de subwoofer zijn heerlijk vol. Met de instellingen van de soundbar is het allemaal zo te regelen dat je optimaal geluid hoort. Ook de subwoofer heeft een optie die je laat instellen hoe en waar je hem gebruikt. Mocht je toch meer van de CINEBAR willen dan is het systeem altijd uit te breiden met aparte draadloze speakers.

De conclusie

Ben je op zoek naar een betaalbaar geluidssysteem, dat niet direct in het oog springt in jouw huiskamer? Dan is de Teufel CINEBAR 11 2.1 Set zéker een optie die je moet overwegen. Zolang jij jouw geluid enkel nodig hebt voor een goede film of game ervaring, dan staat dit systeem echt zijn mannetje! Hij doet niet onder voor (veel) duurdere concurrenten. Zelfs een huiskamerfeestje is prima te geven met deze topper.

Meer van dit