HomeReviewsReview: Zijn deze Huawei FreeBuds Pro 2 het waard?

Review: Zijn deze Huawei FreeBuds Pro 2 het waard?

We houden wel van een zuiver muziekje, dus hebben we onlangs de nieuwe Huawei FreeBuds Pro 2 getest. We zijn liefhebber van het merk Huawei en besteden vaker aandacht aan de innovatieve producten dat het merk op de markt brengt. Dit keer hebben we dus de FreeBuds Pro 2 uitgeprobeerd. We hebben gelet op gebruiksgemak, duurzaamheid, comfort, en uiteraard de kwaliteit van het geluid. We hebben onze favoriete muziek opgezet en namen de proef op de som.

De eerste indruk van Huawei FreeBuds Pro 2

Zoals we hierboven beschreven hebben we eerder aandacht besteed aan producten van Huawei. Zo hebben we het onlangs nog gehad over de Watch Fit 2. Omdat we optimaal willen genieten van het gebruik van de producten van Huawei hebben we de nieuwe FreeBuds Pro getest met een smartphone van Huawei. We waren positief verrast toen we de case (met daarin de oordopjes) in handen kregen.

Ten eerste is het fijn dat je de keuze hebt uit verschillende maten dopjes voor op de FreeBuds Pro 2, want elk oor is uiteraard verschillend. Je zorgt er dus mee dat de oordopjes perfect in je oren passen. Er is in de app (Playstore en Appstore) een guideline te vinden die je helpt bij het vinden van de juiste maat. Qua comfort zit het dus wel goed, maar hoe zit het met het gebruiksgemak? Ook prima. We krijgen de case makkelijk open, en de oordopjes zijn heel simpel met een QR-code te connecten met bluetooth.

Gebruiksgemak

De twee belangrijkste zaken waar we op hebben gelet is het gebruiksgemak en het geluid. De FreeBuds Pro 2 zijn makkelijk in gebruik. Als je het volume harder of zachter wilt zetten dan swipe je simpelweg omhoog of omlaag op de zijkant van het oordopje. Wil je van liedje wisselen? Dan knijp je twee of drie keer in het pootje van het oordopje. Als je starten, pauzeren, of een telefoongesprek wilt voeren dan knijp je slechts een enkele keer.

Als je optimaal wilt genieten van HD geluidskwaliteit dan is dit ook met een paar simpele drukken op de knop te regelen. Je gaat simpelweg naar je bluetooth-setting en stelt deze in op High Sound Quality. Niet onbelangrijk, want nu we weten hoe de FreeBuds Pro 2 werken wordt het tijd om ze uit te proberen. We zochten onze favoriete muziek op onze Huawei Watch op en gingen een rondje hardlopen, let’s do this.

Geluidskwaliteit FreeBuds Pro 2

Om die irritante omgevingsgeluiden te killen maakten we meteen gebruik van de noise cancelling-functie, en die werkt verrassend goed. Omdat we de claxons van auto’s wel willen horen hebben we ook gebruik gemaakt van ‘awareness mode’ door een keertje lang in het pootje te knijpen. Op deze manier konden we optimaal genieten van muziek, maar toch een beetje van de belangrijkste omgevingsgeluiden meekrijgen.

De geluidskwaliteit is prima. Ook tijdens het hardlopen bleef het geluid egaal, evenals de ruisonderdrukking. We hebben voor het gemak meteen even naar huis gebeld om te testen hoe het zit met de geluidskwaliteit van een telefoongesprek, maar ook dit viel bij ons in goede aarde. De oordopjes bleven overigens goed in de oren zitten, ook al waren we nogal bezweet van de inspanning dat ons testrondje met zich meebracht.

Conclusie

Wij zijn tot de conclusie gekomen dat de prijs/kwaliteitverhouding prima is. Andere oordopjes kosten teveel voor een gemiddelde prestatie, maar datinden we in het geval van de FreeBuds Pro 2 niet zo. Het was wel even wennen dat we moesten knijpen in de dopjes om de functies te kunnen bedienen, maar naarmate de tijd vorderde, gaat dit heel natuurlijk aanvoelen. In combinatie met de luxe uitstraling heb je echt een goed product in handen.

Via de Huawei AI Life app kun je eigenlijk al je instellingen naar wens aanpassen. Zo heb je de juiste geluidsinstellingen voor het juiste moment. Iets wat prettig is omdat je ze toch in verschillende situaties wilt kunnen gebruiken.

We hebben wel een klein kritisch puntje: de accuduur. Vooral als je de noise cancelling-functie aan hebt staan dan zijn ze hooguit vier uur te gebruiken. Wij zijn van mening dat dit echt een verbeterpunt is, maar verder is er niets aan te merken op de FreeBuds Pro 2. Ze zijn te verkrijgen in de kleuren Silver Frost, Ceramic White, en Silver Blue. Voor een adviesprijs van € 199 zijn ze zeker de moeite waard om aan te schaffen.

Meer van dit