HomeTechRing Car Cam: 24/7 beveiliging voor in en om je auto

Ring Car Cam: 24/7 beveiliging voor in en om je auto

Ring is het bekendste smarthome merk dat vooral bekend is vanwege de Ring-deurbel, waarmee we kunnen zien wie er voor de deur staat, en kunnen communiceren met die persoon. Het is tegelijkertijd ook een bewakingscamera, die alles opneemt wat er voor de deur gebeurt. Handig, dus heeft Ring nu een Ring Car Cam op de markt gebracht, dat is hetzelfde concept, maar dan voor in de auto.

Camera voor in de auto

De Ring Car Cam filmt alles wat er in en om de auto gebeurt. De camera is voorzien van twee groothoekcamera’s, de ene camera filmt wat er buiten de auto gebeurt, en de andere camera filmt alles wat er in de auto gebeurt. We kennen de dashcams al langer, maar de Ring Car Cam is dus net iets uitgebreider. Net als bij de Ring-deurbel zitten er sensoren op de camera, die worden geactiveerd als er activiteit om de auto is waar te nemen. De camera neemt dus automatisch beelden op.

Dit is handig als de auto staat geparkeerd, je kunt ten alle tijde zien wat er om je auto heen gebeurt, zoals verkeersongelukken in de straat, of verdachte activiteiten. Alles wordt in 1080 HD opgenomen, dus alle beelden worden haarscherp weergegeven op dezelfde app waarmee je jouw Ring-deurbel of andere producten van Ring op gebruikt. Er zijn helaas wel wat minpuntjes die je voor lief moet nemen.

Ring Car Cam en Alexa

Ring behoort tot de familie van Amazon. In het geval van de Ring-deurbel is er een integratie met Alexa, maar dat is in het geval van de Ring Car Cam niet zo. Er is geen integratie met de andere producten van Ring. Deze Car Cam staat er dus alleen voor. Dat neemt niet weg dat de kwaliteit van de beelden wel uitmuntend zijn, en zoals we hierboven al beschreven kun je dezelfde app gebruiken voor het checken van je camera.

Misschien komt Ring later nog met een meer uitgebreide versie van de Ring Car Cam, want het zou superhandig zijn als de cam integratie zou hebben met Alexa. Je kunt dan bijvoorbeeld vragen naar informatie over files, of tijdens een koude dag vragen of de verwarming alvast aangezet kan worden. Helaas is dat nu nog niet mogelijk, maar wie weet in de toekomst. De Ring Car Cam is nu nog alleen in Amerika te verkrijgen, maar het bedrijf verwacht snel te leveren aan Europa.

Meer van dit