HomeSmartphonesSamsung-event in augustus: nieuwe (vouw)telefoons en smartwatches

Samsung-event in augustus: nieuwe (vouw)telefoons en smartwatches

Er gaat al een tijdje een gerucht rond dat Samsung werkt aan nieuwe smartphones en wearables. Vaak kunnen deze geruchten niet worden bevestigd noch ontkent. Maar volgens een betrouwbare bron zit er deze zomer toch echt een Samsung-event aan te komen waarin de nieuwe generatie vouwtelefoons en smartwatches worden onthuld.

Samsung Galaxy Z serie

Volgens Jon Prosser, een twitteraar die het in het verleden vaker bij het juiste eind had, zit de volgende generatie van de Samsung Galaxy Z serie er zeker aan te komen. Volgens hem worden de nieuwe producten op 10 augustus 2022 aangekondigd en zouden vanaf die datum ook te pre-orderen zijn. Op 26 augustus zouden ze in de winkel moeten liggen. Ook de kleuren van de smartphones en wearables zijn bekend.

Het zou gaan om de Samsung Galaxy Z Fold 4, die uitkomt in de kleuren zwart, groen en beige, en de Z Flip 4 die uitkomt in de kleuren grafiet, paars, roze-goud en blauw. Daarnaast zal de nieuwe Galaxy Watch 5 en 5 Pro, en komt er een speciale uitvoering van de Samsung Galaxy S22 uit. Ook de kleuren van de Galaxy Watch zijn opvallend.

Samsung Galaxy Watch 5

De nieuwe Galaxy Watch heeft een hoop nieuwe eigenschappen. Zowel de maten als de kleuren verschillen nogal met de voorgaande modellen. De draaiende rand verdwijnt en er komt een model met een grotere batterij. Maar dat is dus niet alles. De Galaxy Watch 5 heeft ook een ander kleurenpallet. Ook de grootte verschilt significant.

De reguliere Galaxy Watch 5 wordt 40 millimeter komt in de kleuren zwart, zilver en roze-goud. Er komen ook grotere modellen uit. het model van 44 millimeter heeft de kleuren zwart, zilver en saffier, en de Pro 5, die 46 millimeter is komt alleen uit in de kleuren zwart en zilver. Er is nog geen zekerheid over de prijzen, maar die zullen niet veel verschillen met vorige modellen. Het is dus nog even wachten tot ze zijn te bestellen.

Meer van dit