HomeSmartphonesSamsung komt met smartwatch dat informatie op je hand projecteert

Samsung komt met smartwatch dat informatie op je hand projecteert

Samsung is hard op weg om een next-level smartwatch te ontwerpen die ons nog het meeste doet denken uit science-fiction films. Het techbedrijf is van plan om een smartwatch te ontwerpen met schermtechnologie dat schermprojectie als rode draad heeft. De wearable zou dan een gedeelte van de informatie op je pols projecteren. Onze interesse is gewekt, dus namen we dit nieuws even onder de loep.

Mini-projector als scherm

Samsung heeft in ieder geval patent aangevraagd op een dergelijk ontwerp, dus dat indiceert dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een smartwatch dat de grenzen van een ingebouwd display letterlijk over wilt gaan. Alle informatie wordt nu in een compact geheel weergegeven, Samsung wil dit uitbreiden door een mini-projector in het scherm te bouwen zodat de informatie een stuk groter kan worden weergegeven.

Als we kijken naar de tekening van het ontwerp dan kunnen we zien dat de projector zich aan de zijkant van de smartwatch bevindt. De informatie zou dan op de rug van je hand worden geprojecteerd, indien gewenst uiteraard. We weten de rand van de digitale hoed nog niet, maar het zou zomaar kunnen dat de projector bewegende beelden projecteert, of alleen een uitgebreidere melding van je berichten. We weten dit pas als de smartwatch door Samsung wordt gepresenteerd. Check hier de tekening.

Bron: United States Patent Application Publication

Projector in smartwatch van Samsung

Dat er dus hard gewerkt wordt aan een dergelijke technologie is duidelijk, anders had Samsung het patent op dit ontwerp niet aangevraagd. Voor zover we nu kunnen zien is het bedrijf bezig met het perfectioneren van het basisontwerp. Zo zou de projector gerealiseerd worden met een array aan led-lichtjes, die in twee verschillende rijen in het apparaat worden geplaatst.

We kunnen logischerwijs nog lang geen releasedatum geven, want de technologie is nog volop in ontwikkeling. Het gaat slechts om een patent dat openbaar is gemaakt. Samsung staat er echter wel om bekend om vooruitstrevend te werk te gaan, dus het zal ons niets verbazen als er binnen afzienbare tijd een prototype van het slimme horloge wordt gepresenteerd, (of uitlekt). Tot die tijd houden we het nieuws rondom de ontwikkelingen nauw in de gaten.

Bron: United States Patent Application Publication

Meer van dit