HomeGadgetsMet deze slimme halsband voor je hond kun je alles van hem...

Met deze slimme halsband voor je hond kun je alles van hem bijhouden

Smartwatches zijn niet meer weg te denken, en er worden steeds meer toepassingen ontwikkeld waarmee we onze fysieke en mentale gezondheid in de gaten kunnen houden. Onze trouwe viervoeter heeft ook allang geen ouderwetse halsband meer nodig, want er is een exemplaar op de markt die veel lijkt op de fitbit die we om onze pols dragen.

Fitbit voor de hond

Invoxia is een bedrijf dat gespecialiseerd is in GPS-trackers. Er zijn in het verleden al vaker halsbanden voor honden en katten op de markt gebracht, maar Invoxia gaat een stapje verder. Het is uiteraard belangrijk dat je jouw huisdier kan lokaliseren als het vermist raakt, maar je kunt met deze halsband ook zijn of haar fysieke gesteldheid in de gaten houden. Zo kun je altijd zien hoe het met de gezondheid van de hond is gesteld, zelf als hij niet in de buurt is.

Deze halsband van Invoxia heeft radarsensoren die de ademhaling en de hartslag van de hond zeer nauwkeurig kunnen meten. Door de vacht kunnen dit soort dingen vaak alleen worden gemeten door het plaatsen van elektroden, maar door het innovatieve ontwerp is dat met deze halsband niet nodig. De halsband hoeft niet eens strak om de nek te zitten om de metingen te kunnen verrichten, losjes om de hals is goed genoeg.

smart halsband hond

Slimme halsband te koop bij Bol.com

Deze slimme halsband registreert niet alleen de hartslag en de ademhaling van je trouwe viervoeter, de sensoren registreren echt alles, waardoor je snel in staat bent om een afwijking te herkennen. De halsband kan baasjes waarschuwen als er afwijkend gedrag wordt gesignaleerd, zoals overmatig krabben of een onregelmatige ademhaling. Er wordt ook bijgehouden hoeveel je hond rent, drinkt, rust, eet, en zelfs blaft.

De halsband is zijn tijd ver vooruit. Er zit technologie in dat samen met cardiologen voor dieren is ontwikkeld. Zelflerende kunstmatige intelligentie is hiervan de kern van de software. Deze slimme halsband is nu te koop bij Bol.com, en je kunt er indien gewenst een abonnement bij aanschaffen. Met deze halsband weet je altijd waar je viervoeter is, en hoe het met zijn fysieke conditie is gesteld, niet onbelangrijk, want het is toch je meest trouwe vriend.

halsband hond

Meer van dit