HomeTechSmartphonesOp deze manier stel je Spotify in als wekker op je smartphone

Op deze manier stel je Spotify in als wekker op je smartphone

Helaas gaat voor velen van ons elke ochtend de wekker. De meesten van ons gebruiken onze smartphone als wekker, maar de beschikbare melodieën die je in kunt stellen zijn uiterst irritant. Niets is erger dan door een afgrijselijk deuntje uit je slaap gerukt te worden. Er is echter een manier waarop je een stuk comfortabeler wakker kan worden gemaakt, namelijk met muziek van Spotify. We leggen het uit in dit artikel.

Smartphone als wekker

Vrijwel iedereen met een smartphone gebruikt het apparaatje ook als wekker. Je kunt ervoor kiezen om spotify te gebruiken om wakker te worden, dat is een stuk leuker ontwaken. We zijn ons er uiteraard van bewust van het feit dat het een streamingdienst is, en je dus niet zomaar muziek op je smartphone over kunt zetten om het te gebruiken als wekker, maar het is toch mogelijk om jouw muziek als wekker in te stellen.

Deze handige lifehack is perfect voor mensen die een hekel hebben aan de vooraf ingestelde deuntjes op je mobiele telefoon. Met Spotify kun je ervoor kiezen om wakker geschreeuwd te worden door Metallica, of door het gezang van vogeltjes tijdens het ochtendgloren. Op de populaire streamingdienst is van alles wat te vinden, dus voor elk persoon wat wils, zelfs voor de mensen met een pesthumeur in de ochtend.

spotify alarm

Wakker worden met Spotify

Voor mensen met een Android-toestel gaat de instelling als volgt: je zoekt de ‘klok’ functie op, die functie herken je als je eerder een wekker hebben ingesteld. Daarna zoek je naar de ‘alarm-functie’, die zit onderaan het scherm. Vervolgens druk je op het plusje om een nieuwe wekker toe te voegen. Onder de tijd die je in kunt stellen staat de functie ‘alarmgeluid’. Als je Spotify op je smartphone hebt dan staat deze functie er tussen, en kun jij je favoriete muziek uitkiezen als wekker.

Als je een iPhone hebt dan wordt dit verhaal een stuk moeilijker. Apple werkt niet graag samen met Apps die niet van het bedrijf zelf zijn, dus je zult de Spotify-functie niet in je klokfunctie vinden. Je zult dus andere apps moeten downloaden waarmee je toch gebruik kunt maken van je favoriete muziek als wekker. Dat kun je doen door Morning Alarm for Spotify of Music Alarm Clock Pro te downloaden. Op deze manier kunnen mensen met een iPhone ook gewekt worden met muziek naar keuze.

spotify tips

Meer van dit