HomeTechWetenschappers ontwikkelen spray dat een toetsenbord van je handen maakt

Wetenschappers ontwikkelen spray dat een toetsenbord van je handen maakt

Het klinkt als een science-fiction verhaal, maar niets is minder waar; wetenschappers hebben een spray ontwikkeld waarmee je met je vingers kunt typen zonder dat je een toetsenbord nodig hebt. Met het ontwikkelde systeem is het mogelijk om op je smartphone of pc te typen zonder dat er een toetsenbord aan te pas komt. Wij vinden dit een bijzonder verhaal, dus namen we het even onder de loep.

Spray van nanomesh

Onderzoekers van de Universiteit van Stanford hebben een handspray ontwikkeld die het mogelijk maakt om te typen zonder dat je een toetsenbord nodig hebt. Je zou dus in theorie overal kunnen werken aan je taken, zoals in het openbaar vervoer. Het nieuws is bekendgemaakt op Nature Electronics, een online wetenschapsblad. Het systeem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie.

De spray bestaat uit nanomesh, een onschadelijk materiaal dat in 2003 werd ontwikkeld door wetenschappers van de Universiteit van Zürich, Zwitserland. De nanomesh voorziet je hand van minuscuul kleine elektrisch geladen deeltjes die met je vingers meebuigen. Die bewegingen worden naar een systeem gestuurd dat jouw bewegingen herkent. De kunstmatige intelligentie van het systeem zet deze bewegingen om in letters op je pc of smartphone.

Virtual-reality

Het typen van teksten door middel van deze spray staat nog in de kinderschoenen, maar maakt al grote ontwikkelingen door. Wetenschappers en investeerders kijken met bovenmatige interesse naar de ontwikkelingen rondom deze handspray. Het systeem kan ook handgebaren herkennen, dus is het in de toekomst voor dove personen mogelijk om de spray te gebruiken om te communiceren.

Er wordt nog volop gewerkt aan de spray, het systeem, en de kunstmatige intelligentie dat wordt toegepast. Ook voor ontwikkelaars van virtual-reality is dit een baanbrekende ontwikkeling, want nu wordt er nog gebruik gemaakt van een handschoen of een controller. De spray zou dus ideaal zijn voor personen die bijvoorbeeld in de metaverse verblijven, maar ook voor de gaming-industrie zijn er volop mogelijkheden. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

vr toetsenbord

Meer van dit