HomeTechCryptoMetaverse voor dummies: Wat is metaverse nou precies?

Metaverse voor dummies: Wat is metaverse nou precies?

Ons leven begint zich steeds meer online af te spelen. Denk hierbij aan social-media, de informatie dat we tot ons nemen en uiteraard online gamen. Bedrijven zoals Facebook en Google spelen hier handig op in en zijn al into metaverse. Maar wat is de metaverse nou eigenlijk? We gaan het je heel simpel uitleggen in dit artikel.

Wat is metaverse?

Metaverse is een virtuele gedeelde ruimte. Het is een combinatie van virtual reality, internet en gaming. Zie het als een kopie van de echte wereld, maar dit speelt zich af in gedeelde virtuele ruimtes, de metaverse. Het is een allesomvattend virtueel universum waarin alles met elkaar verbonden is. Het is oneindig en volledig interactief.

Facebook heeft aangekondigd dat het in gaat spelen op de metaverse door een virtuele werkomgeving te creëren. Facebook Horizon staat nog een beetje in de kinderschoenen, maar dat zal ongetwijfeld veranderen. Ook Fortnite is inmiddels een onderdeel van metaverse. Mensen kunnen elkaar hier ontmoeten en rapper Travis Scott gaf bijvoorbeeld in 2020 een concert op het platform.

Metaverse en cryptocurrency

Metaverse en cryptocurrency gaan hand in hand. Er zijn projecten die stukken land in de metaverse verkopen of verhuren. Denk hierbij aan Decentraland of The Sandbox. Op deze virtuele percelen kun je huizen bouwen en winkels realiseren, waar andere gebruikers in de metaverse weer gebruik van kunnen maken.

Je kunt er net zoals in onze eigen realiteit spullen maken en verkopen. Maar het is ook mogelijk om bedrijven op te zetten. Deze stukken land, objecten en bedrijven worden, net zoals in de realiteit, betaald. Maar in de metaverse gebeurt dit door middel van cryptocurrency. Kortom; de metaverse is een digitaal universum die vergelijkbaar is met onze eigen realiteit. Het is niet op pauze te zetten of aan en uit te zetten. De metaverse is er, net zoals onze realiteit er is.

Meer van dit