HomeTechPolitie zoekt slimmerik die besloot zijn Tesla aan een lantaarnpaal op te...

Politie zoekt slimmerik die besloot zijn Tesla aan een lantaarnpaal op te laden

Je kunt een Tesla blijkbaar aan een lantaarnpaal opladen en dat hoef je tegen sommige mensen geen twee keer te zeggen. Je kunt namelijk een hoop stroom besparen als je jouw auto gewoon aan de lantaarnpaal hangt!

Tesla aan lantaarnpaal opladen

Waar mensen dachten om goedkoper uit te zijn door een elektrische auto te rijden, zitten ze nu met de gebakken peren. Als we het gaan hebben over wat stroom tegenwoordig allemaal kost dan worden we daar allemaal strontziek van. Toch betalen de meeste mensen netjes wat ze verbruiken. Als je nou niet zo netjes bent opgevoed, dan zijn er altijd andere opties.

Één van die opties is om de openbare stroom te gebruiken. Je kunt namelijk gewoon jouw elektrische auto zoals de Tesla, aan een lantaarnpaal opladen. Natuurlijk moet je er wel effe handig in zijn maar als het eenmaal aangesloten is dan werkt het gewoon. De eigenaar van een Tesla in Hoeksche Waard had ook door hoe makkelijk het was en besloot hem gewoon een nachtje te laten staan.

tesla aan lantaarnpaal

Politie Hoeksche Waard

Helaas voor de man, kwam de politie de Tesla op het spoor. Op Instagram plaatste zij een foto van de opladende auto met het onderschrift: “Wij zijn benieuwd naar het verhaal achter deze actie. De eigenaar mag dit op het politiebureau vertellen”. Toch balen als ze er achter komen want hoe je het ook went of keert, het is gewoon diefstal.

Voor het illegaal aftappen van stroom kun je in Nederland een gevangenisstraf van maximaal 4 jaar krijgen, of een boete die kan oplopen tot zo’n 100.000 euro. Naar schatting wordt er jaarlijks meer dan 100 miljoen aan kilowattuur illegaal afgetapt.

Meer van dit