HomeWheelsVideodeurbel filmt hoe makkelijk jouw dure auto weggehaald wordt

Videodeurbel filmt hoe makkelijk jouw dure auto weggehaald wordt

Slecht nieuws voor Sven uit Zeewolde. Zijn dure Audi S3 Limo werd namelijk ’s nachts weggehaald door een hele makkelijke diefstal. Op de beelden van de videodeurbel is goed te zien hoe makkelijk dat ging. De reden? De auto werkt met keyless entry.

Keyless entry

Keyless entry is een innovatieve technologie die het mogelijk maakt om een auto te ontgrendelen en te vergrendelen zonder een fysieke sleutel te gebruiken. De technologie maakt gebruik van een continue draadloze verbinding tussen de sleutel en de auto om deze functies uit te voeren. Het systeem stelt de bestuurder in staat om de auto te openen door simpelweg in de buurt van de auto te zijn.

Daarnaast maakt keyless entry het mogelijk om de motor te starten door simpelweg op een knop te drukken terwijl de sleutel zich binnen het bereik van de auto bevindt. Dat punt maakt deze technologie in auto’s ook kwetsbaarder voor diefstal. Dieven kunnen namelijk het signaal van de sleutel opvangen en kopiëren om de auto te ontgrendelen en te stelen zonder fysieke toegang tot de sleutel te hebben.

Videodeurbel filmt het

Toen Sven de volgende dag zijn Audi niet meer op de oprit zag staan, was het voor hem gauw duidelijk. Toen hij de beelden van zijn videodeurbel terug keek, zag hij hoe twee losers om 4 uur snachts stilletjes met de auto bezig zijn. Met een of ander apparaat hebben ze in no-time de verbinding van de keyless entry te pakken en zijn ze dus erg simpel, stil en snel met de auto gevlogen.

Sven heeft uiteraard aangifte gedaan maar hij is bang dat dat niet meer mag baten. “Die auto zal wel allang over de landsgrenzen zijn”. Als je dit zelf wilt voorkomen is het verstandig om de sleutel in een afgesloten metalen bakje te leggen. In de video hier onder kun je zien hoe simpel dat het er allemaal aan toe gaat.

Meer van dit