HomeSmartphonesWhatsapp krijgt audiochat-functie en zo gaat dat in zijn werk

Whatsapp krijgt audiochat-functie en zo gaat dat in zijn werk

Whatsapp is de laatste tijd hard bezig om de berichtendienst uit te breiden met verschillende functies. Zo kunnen we sinds kort berichten naar onszelf sturen, en zijn er het afgelopen jaar tal van andere functies uitgerold. De audiochat-functie kan daar binnenkort aan worden toegevoegd. Deze langverwachte functie voor audiogesprekken is al getest.

Audiochats voor gesprekken in groepschats

We kunnen al een tijdje bellen met Whatsapp, en ook videochats zijn niet vreemd meer. Het was echter nog niet mogelijk om deel te nemen aan gesprekken waarbij meerdere mensen aan de lijn hangen, maar als het aan de berichtendienst ligt dan komt daar snel verandering in. De nieuwe functie heet ‘Audiochats’, en zal waarschijnlijk na een toekomstige update beschikbaar worden.

De audiochat-functie wordt op dit moment uitgebreid getest, zo maken we op uit berichten op website WABetainfo. Whatsapp zelf heeft nog niets bekendgemaakt over de functie, maar we kunnen al wel vertellen dat de belknop op je scherm wordt vervangen door een ‘golf-icoontje’. Als je hierop tikt dan krijg je een menu waarin de functies ‘audiochat’ en ‘groepsbellen’ is te zien.

Whatsapp volgt Twitter en Discord

Deelnemen aan groepsgesprekken is al beschikbaar op Twitter en Discord. Whatsapp gaat nu dus dezelfde functie beschikbaar stellen voor gebruikers. Je kunt dan aan een groepsgesprek kunnen deelnemen, en deze ook zonder moeite weer verlaten. Je kunt het vergelijken met het binnenlopen in een huiskamer vol met mensen, waarna je deelneemt aan een gesprek, en daarna weer weglopen als je daar zin in hebt.

Wanneer de functie zal worden uitgerold is vooralsnog niet bekend. Het is een handige optie voor een snel gesprek tussen vrienden of collega’s. Hoe de functie exact in zijn werk gaat is dus nog niet bekend, maar naar verwachting zal het dus vergelijkbaar zijn met Twitter Spaces en de voicechats in Discord. Als we meer weten over deze nieuwe en handige functie dan besteden we daar uiteraard aandacht aan, dus houd onze website in de gaten.

Meer van dit