HomeSmartphonesWhatsApp: je kunt vanaf nu berichten naar jezelf versturen

WhatsApp: je kunt vanaf nu berichten naar jezelf versturen

WhatsApp heeft een handige functie uitgerold die al langer op de planning stond. Het is vanaf vandaag mogelijk om berichten naar jezelf te versturen. Door deze functie is het mogelijk om WhatsApp te gebruiken voor notities, en kan je een foto met jezelf delen. De functie liet lang op zich wachten, maar is nu dus eindelijk beschikbaar. We vertellen je in dit artikel hoe je deze functie gebruikt.

Berichten naar jezelf versturen

Soms heb je situaties waarbij je tijdens een app-gesprek even een notitie wil maken, en dan stuur je deze naar je vriend, vriendin, ouders, etc, zodat je het snel terug kan vinden. Of je maakt een foto, die je snel terug wil vinden zodat je hem kunt delen met je contacten. Vanaf nu wordt het gebruik van WhatsApp iets makkelijker gemaakt, want met de nieuwste functie van de berichtendienst is het mogelijk om berichten naar jezelf te versturen.

WhatsApp kondigde de functie in november vorig jaar al aan, maar het bedrijf heeft er toch een tijdje over gedaan om deze uit te rollen. De reden voor de vertraging is onbekend. Nu is de functie toch beschikbaar, en daar hoef je niets voor te doen. Je hoeft niets te downloaden, want in de nieuwste versie (die je krijgt na een update) kun je er meteen gebruik van maken. We vertellen je hieronder hoe je berichten naar jezelf kunt sturen.

Met jezelf chatten op Whatsapp

Als je een bericht naar jezelf wilt sturen dan heb je daar niet zoveel stappen voor mogelijk. Je tikt namelijk eerst op het icoontje waarmee je normaal gesproken een nieuwe chat start. Daarna zie je bovenaan in je lijst van contacten je eigen telefoonnummer staan (waar ‘U’ achter staat). Als je hierop ramt dan wordt er een nieuw venster geopend waarmee je een bericht kunt samenstellen.

Het is logisch dat het bericht dat je naar jezelf hebt getypt meteen wordt afgeleverd, waarna je deze tussen je andere chatgesprekken ziet staan. Een kind kan de was doen. Als je jezelf heel belangrijk vindt dan kun je ervoor kiezen om jouw eigen chatgesprek vast te pinnen aan de bovenkant van je lijst met chatgesprekken. Zo weet je altijd dat je de notities en foto’s die je wil delen met de rest snel terug kan vinden.

whatsapp chat

End-to-end encryptie

Ook in dit geval laat Whatsapp weten dat de berichten naar jezelf beveiligd zijn door middel van end-to-end encryptie. Dat is een standaard beveiliging van de chatdienst. De berichten naar jezelf zijn ook zichtbaar als je gebruik maakt van WhatsApp op je laptop of desktop. We zetten de stappen voor het appen met jezelf hieronder nog even op een rijtje.

  • Open WhatsApp
  • Tik onderin op het chat-icoontje
  • Kies je eigen telefoonnummer (staat bovenin)
  • Stel je bericht samen en druk op verzenden
  • Pin de chat met jezelf (indien gewenst) bovenin de lijst vast

appen

Meer van dit