HomeSmartphonesWhatsApp binnenkort ook eindelijk beschikbaar voor de iPad

WhatsApp binnenkort ook eindelijk beschikbaar voor de iPad

De bron van nieuwe functies lijkt in het geval van WhatsApp onuitputtelijk. De berichtendienst rolt de ene na de andere nieuwe feature uit, zo maakten we onlangs nog bekend dat er nieuwe handige functies aan zaten te komen. Tot nu toe was de app alleen nog niet op de iPad te gebruiken, maar daar komt binnenkort verandering in. Deze feature wordt op het moment van schrijven getest via TestFlight.

Meta voert veranderingen door

De concurrentie van WhatsApp is een van de redenen dat de berichtendienst met innovatieve ideeën blijft komen om het gebruik van de berichtendienst aantrekkelijk te maken. Aartsrivaal Telegram doet namelijk hetzelfde. We kunnen sinds kort onze gesprekken op WhatsApp op slot zetten en is het mogelijk om audiochats te voeren. De berichtendienst lijkt echter nog niet klaar met het doorvoeren van een aantal geplande features.

Volgens informatie op WaBetaInfo wordt het binnenkort mogelijk om WhatsApp op je iPad te gebruiken. De dienst is uiteraard al jaren beschikbaar voor je smartphone, maar dat was in het geval van de iPad nog niet zo. Het is wel mogelijk om WhatsApp-Web te gebruiken op de iPad, zoals we gewend zijn om te gebruiken op de laptop of desktop. Binnenkort wordt er een app gelanceerd die op de iPad kan worden geïnstalleerd, zoals bij je smartphone het geval is.

WhatsApp op je iPad

Het wordt dus mogelijk om de volwaardige app te installeren op je iPad. Op dit moment is dat mogelijk met de WhatsApp-bètaversie 23.19.1.71 op Testflight. De app zal voorzien zijn van alle bekende functies zoals we die ook gewend zijn op de smartphone. Links het overzicht van alle chats en linksonder de bekende taakbalk met toegang tot recente telefoongesprekken. Het is vooralsnog niet bekend of er speciale functies voor de iPad worden uitgerold.

Als je de app op de iPad hebt geïnstalleerd dan kun je hem moeiteloos koppelen aan je smartphone. Je mobiele telefoon hoeft vervolgens niet aan te staan om de app te kunnen gebruiken op je tablet. Op het moment van schrijven zit de functie nog in een testfase en worden de bugs voor iOS opgelost. Het is nog niet bekend wanneer de functie voor iedereen beschikbaar is, maar dat zal waarschijnlijk binnen afzienbare tijd gebeuren. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

whatsapp-beschikbaar-ipad

Meer van dit