HomeSmartphonesWhatsApp nieuws: je kunt nu chats migreren met een QR code

WhatsApp nieuws: je kunt nu chats migreren met een QR code

WhatsApp blijft features uitrollen om het gebruiksgemak te verhogen. De berichtendienst lanceerde onlangs nog een functie waarmee je foto’s in HD kwaliteit kan sturen. Het wordt binnenkort ook mogelijk om je chatsessies van een oude naar een nieuwe smartphone te migreren door middel van een QR code. Dat is een stuk eenvoudiger overzetten dan de manier waarop dat nu moet gebeuren.

Migratie chatgesprekken

Op dit moment moet je de gesprekken eerst in een cloud back-up zetten, waarna je ze vervolgens weer over moet zetten naar een andere smartphone. Het is belangrijk dat beide toestellen draaien op hetzelfde besturingssysteem. De data blijft in dat geval versleuteld omdat deze alleen tussen twee toestellen op het lokale netwerk wordt gedeeld. Dit is functioneel, alleen de wijze waarop het moet is vrij omslachtig.

WhatsApp is van mening dat dit makkelijker moet kunnen, en rollen daarom een functie uit waarbij je met een simpele druk op de knop alle gesprekken zonder moeite over kunt zetten. De berichtendienst heeft vorig jaar laten weten dat het ook werkt aan een feature waarbij het mogelijk wordt om chatgesprekken van Android naar iOS te importeren. In dit geval gaat het dus om toestellen met hetzelfde besturingssysteem.

WhatsApp-gesprekken importeren met een QR code

Als beide toestellen hetzelfde besturingssysteem hebben dan is het binnenkort mogelijk om je chats te importeren door middel van een QR code. Dit is sneller dan het overzetten via een cloud back-up, en dus makkelijker. Voor het migreren van de chats wordt op het oude toestel een QR code aangemaakt. Als je WhatsApp op je nieuwe smartphone hebt gedownload dan is een simpele QR-scan voldoende.

Je scant de QR code met je nieuwe (of tweede) smartphone, waarna alle chatgesprekken automatisch worden overgezet naar het andere toestel. De berichtendienst laat er wel bij weten dat er een lokaal wifi-netwerk beschikbaar moet zijn. We gaan er even vanuit dat dit geen probleem is, dus vanaf het moment dat deze feature wordt uitgerold hoef je nooit meer op een omslachtige en ingewikkelde manier je berichten over te zetten.

whatsapp qr code overzetten

Meer van dit