HomeSmartphonesWhatsApp komt eindelijk met update waardoor je foto’s in HD-kwaliteit kan versturen

WhatsApp komt eindelijk met update waardoor je foto’s in HD-kwaliteit kan versturen

WhatsApp blijft maar nieuwe features uitrollen. De berichtendienst is al lange tijd bezig met het uitbreiden van het aanbod als het gaat om extra functies. Gebruikers klagen echter al een tijd over de beeldkwaliteit van foto’s die via WhatsApp worden gemaakt en verstuurd, maar daar heeft de dienst eindelijk een oplossing voor gevonden. Het bedrijf heeft laten weten dat het binnenkort mogelijk wordt om foto’s in HD-kwaliteit te versturen.

Nieuwe functies WhatsApp

De berichtendienst heeft het afgelopen jaar meerdere handige functies uitgerold die het gebruiksgemak verhogen. WhatsApp gaat hiermee de concurrentie aan met andere berichtendiensten, zoals Telegram. Het is sinds kort mogelijk om een slotje op je gesprek te zetten, en worden er functies uitgerold die de privacy van de gebruiker moeten verhogen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de ‘nu online’ status te verbergen.

Het is ook mogelijk om berichten naar jezelf te sturen, dat is handig als je even snel een memo wil schrijven. En er komt ook een handige audiochat-functie waarmee je kunt praten met je contacten. Ondanks de vele extra functies bleven gebruikers roepen om een betere kwaliteit van afbeeldingen. De berichtendienst comprimeert namelijk elke afbeelding die via de dienst wordt genomen, wat tot kwaliteitsverlies leidt.

Foto’s versturen in HD-kwaliteit

WhatsApp heeft in de nieuwste bètaversie een functie toegevoegd waarmee je foto’s in hoge kwaliteit kunt versturen. Het was social media-expert Matt Navarra die het nieuws via een tweet wereldkundig maakte. Dat is uiteraard goed nieuws, maar er moet wel bij gezegd worden dat het versturen van een foto in HD-kwaliteit ook meer data verbruikt. De kwaliteit van de foto’s kan zelf nog wel worden geregeld.

Dit kan simpelweg door het aanklikken van een ‘HD-optie’. Je kiest dus voor iets meer datagebruik als je een foto in HD-kwaliteit wilt versturen. Belangrijke foto’s kunnen dus worden aangeklikt, en minder belangrijke foto’s verstuur je, indien gewenst, zonder HD-functie. Op deze manier hou je zelf de keuze over de kwaliteit van de foto’s die je maakt met WhatsApp. Deze functie wordt binnenkort voor zowel Android als iOS uitgerold.

 

Meer van dit