HomeSmartphonesWhatsApp rolt weer een nieuwe functie uit: je scherm delen met een...

WhatsApp rolt weer een nieuwe functie uit: je scherm delen met een contact

Berichtendienst WhatsApp rolt de ene na de andere nieuwe functie uit. We hebben onlangs nog aandacht besteed aan een functie waarmee je een slotje op een gesprek kunt zetten, maar de berichtendienst blijft aan de lopende band nieuwe features aanbieden. In dit geval gaat het om een functie waarbij je jouw scherm met een contact kunt delen. Deze kan dan real-live met je meekijken als je bijvoorbeeld iets wil laten zien.

Nieuwe functionaliteit

Door de stijgende concurrentie heeft Whatsapp alles op alles gezet om haar berichtendienst zo aantrekkelijk en veelzijdig mogelijk voor gebruikers te maken. Er zijn het afgelopen jaar meerdere handige functies uitgerold, die eerst in bèta werden getest. Het is binnenkort mogelijk om een slotje op je gesprekken te zetten, en je kunt al berichten naar jezelf versturen. Binnenkort is het ook mogelijk om je scherm te delen met een persoon in je contactenlijst.

De berichtendienst is druk bezig met het verbeteren van haar spraak- en video-oproepen. De concurrentie van andere berichtendiensten is hevig, en WhatsApp werkt hard om zichzelf te onderscheiden van de concurrent. Dat lijkt ze aardig te lukken, het is bijvoorbeeld binnenkort ook mogelijk om een gebruikersnaam te kiezen, zodat je je telefoonnummer niet hoeft te delen. Deze vorm van privacy wordt ook al door concurrent Telegram gebruikt.

whatsapp functie

Scherm delen in WhatsApp

Nu heeft de berichtendienst dus laten weten dat het binnenkort mogelijk is om je scherm te delen met iemand. Dit kan handig zijn als je iets uit wil leggen, of als iemand anders jou iets uit wil leggen en met je mee wil kijken op je scherm. Je kunt dan dingen voordoen, en hoef je niet de hele tijd screenshots te sturen. Het is voor de ander niet mogelijk om het scherm te bedienen, dat is iets wat je altijd nog zelf in de hand hebt.

Deze nieuwe functie is bij een video-oproep te herkennen aan het ‘deelscherm-icoontje’. WhatsApp laat weten dat deze functie voor smartphones die draaien op een oudere versie van Android waarschijnlijk niet beschikbaar zal zijn. De functie is onlangs toegevoegd op Android-versie 2.23.11.19, en is nu beschikbaar voor de bètaversie van de berichtendienst. Als de testen succesvol zijn dan zal WhatsApp het voor iedere gebruiker wereldwijd uitrollen.

whatsapp feature

Meer van dit