HomeSmartphonesWhatsapp komt met functie waarmee je een slotje op een gesprek kunt...

Whatsapp komt met functie waarmee je een slotje op een gesprek kunt zetten

Berichtendienst WhatsApp heeft onthuld dat de berichtendienst een functie uit gaat rollen dat het mogelijk maakt om gesprekken in een aparte map te zetten, en deze te beveiligen met een wachtwoord. Dankzij deze functie kunnen mensen niet zomaar even door berichten neuzen die je liever privé wilt houden. Ook het vergrendelen met een vingerafdruk of gezichtsherkenning behoort tot de mogelijkheden.

Beveiligde map

Als je een bepaald gesprek in de beveiligde map zet dan komen er ook geen automatische meldingen meer binnen. Het is soms gênant als iemand een bericht stuurt dat je liever privé houdt, en dat als pop-up in beeld komt terwijl iemand anders je smartphone vasthoudt. Deze functie is perfect voor mensen met een ‘buitenrelatie’, en aan de andere kant is de functie perfect voor ‘intieme chats’ met je geliefde, zonder dat bijvoorbeeld de kinderen onverwachts worden geconfronteerd met een bepaald bericht.

Deze update past in een reeks updates die WhatsApp de afgelopen tijd heeft uitgerold. Zo heeft de populaire berichtendienst al enige tijd een audiochat-functie, en is het mogelijk om berichten naar jezelf te sturen. De laatste update maakt het nu dus ook mogelijk om berichten die privé zijn, ook echt privé blijven. Het is binnenkort ook mogelijk om voor elk gesprek een ander wachtwoord te verzinnen. Dus dan blijft het gesprek tussen jou en die ander helemaal persoonlijk.

Slotje op gesprek WhatsApp

De nieuwe functie is uiteraard ook gemaakt voor personen die hun smartphone met familieleden delen. Sommige mensen maken gebruik van een ‘huistelefoon’, waar het hele gezin gebruik van maakt, dan is het handig als je bepaalde gesprekken achter slot en grendel kunt zetten. Je kunt simpelweg een chatgesprek selecteren en deze vervolgens in een andere map onderbrengen. Deze map kun je dan beveiligen met een persoonlijk wachtwoord, een vingerafdruk, of gezichtsherkenning.

Wanneer deze functie exact in Nederland wordt uitgerold is nog niet bekendgemaakt, maar de berichtendienst zegt dat er meerdere nieuwe functies in de aankomende maanden beschikbaar zullen zijn. Dat gebeurt door middel van updates. De gebruiker van WhatsApp krijgt vanzelf een melding om een update te doen, waarna de nieuwe functie automatisch beschikbaar zal zijn.

Meer van dit