HomeSmartphonesWhatsApp krijgt een compleet nieuwe look mét extra handige functies

WhatsApp krijgt een compleet nieuwe look mét extra handige functies

WhatsApp is continu bezig met het vernieuwen en optimaliseren van haar berichtendienst. Er zijn de afgelopen periode veel veranderingen doorgevoerd en nieuwe features toegevoegd. Je kunt bijvoorbeeld je scherm delen met een contact en berichten naar jezelf versturen. WhatsApp blijft innovatief en heeft bekendgemaakt dat er wederom extra functies aan zitten te komen. De app krijgt ook een make-over. We doken even in de informatie die moederbedrijf Meta beschikbaar heeft gesteld.

Nieuwe functies

We hebben de afgelopen tijd vaker bericht over de nieuwe koers van de berichtendienst. Om de concurrentie voor te blijven is het team achter WhatsApp dagelijks bezig om het beste uit de dienst te halen, en het aanbod qua functies te vergroten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een slotje op je gesprek te zetten zodat ongewenste meekijkers jouw privégesprekken niet kunnen lezen.

In dit geval gaat het vooral om het categoriseren van gesprekken in mappen. Soms zie je door alle gesprekken de bomen in het bios niet meer, en dat weet WhatsApp ook. Als je jouw WhatsApp zowel zakelijk als privé gebruikt dan is het binnenkort mogelijk om deze twee aspecten van elkaar te scheiden door middel van mappen. Het is ook de bedoeling dat er een map gaat komen waar alle ongelezen gesprekken in komen te staan.

whatsapp-nieuwe-look-extra-functies

Nieuw uiterlijk WhatsApp

De populaire berichtendienst krijgt ook een bescheiden make-over. De kenmerkende groene kleur zal niet veranderen, maar er zullen subtiele wijzigingen worden doorgevoerd die iets soepeler op het oog liggen. De features zijn in de bètaversie al doorgevoerd. Als dit een succes blijkt dan zullen de bovengenoemde veranderingen binnen afzienbare tijd na een update voor iedere gebruiker van WhatsApp beschikbaar zijn, zo staat te lezen op de website van WaBetainfo.

Het zijn vooral de knoppen die op zullen vallen. Die krijgen een ander uiterlijk. Ook de huisstijl van de berichtendienst zal een metamorfose ondergaan. Zo worden bepaalde knoppen die op dit moment blauw zijn, veranderd in een groene kleur. Hetzelfde geldt voor sommige icoontjes. WhatsApp heeft ook een geoptimaliseerde Mac-app uitgebracht. Deze is niet meer web-based, maar is een Catalyst-app. Dit is een universele app die het gebruiksgemak zeker zal verhogen.

whatsapp-nieuwe-look-extra-functies

Meer van dit