HomeSmartphonesWhatsapp wil het afschermen van de 'nu online'- status mogelijk maken

Whatsapp wil het afschermen van de ‘nu online’- status mogelijk maken

Ben je het ook zo zat dat iedereen kan zien wanneer jij online bent op Whatsapp? Het was al mogelijk om de ‘laatst gezien’ functie uit te schakelen, maar de ‘nu online’ functie is niet af te schermen. Als het aan de berichtendienst ligt komt daar zo snel mogelijk verandering in. Volgens hen hebben mensen tegenwoordig meer behoefte aan privacy.

Nu online

Mensen checken de hele dag door hun Whatsapp, en weten dan ook wanneer een contactpersoon online is. Niet iedereen is echter gecharmeerd van deze functie, want mensen krijgen steeds meer behoefte aan privacy. Het leven van veel mensen speelt zich steeds vaker online af, dus willen ze de mogelijkheid hebben om een ‘digitale schutting’ om zich heen te kunnen bouwen.

Soms ontstaan er zelfs ruzies als iemand ziet dat de ander online is en niet snel genoeg reageert. Ook op je werk of tijdens een cursus hoeven mensen niet meteen te zien dat je op Whatsapp zit. De chatservice krijgt al langer vragen van gebruikers over de privacy tijdens het gebruik van de app. Als het aan hen ligt wordt Whatsapp hetzelfde als het SMS’en van vroeger. Toen wist niemand wanneer je online was, of wanneer je het bericht had gelezen.

whatsapp online

Whatsapp functie

Website WABetainfo schrijft dat er in de bètaversie van de app te zien is dat deze functie in de toekomst uitgerold gaat worden. Die mogelijkheid is er nu nog niet, ook nog niet in de bètafunctie, maar alles wijst erop dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren. Het is voor veel gebruikers een positieve ontwikkeling, want mensen kunnen elkaar dan niet meer aanspreken op het wel online zijn, maar niet reageren.

Door de functie hebben sommige mensen het idee dat ze bewust genegeerd worden, wat ruzies kan veroorzaken. Het zou een ontwikkeling zijn die in dezelfde lijn ligt als het verbergen van de ‘blauwe vinkjes’ en de ‘laatst gezien’ status. Whatsapp is van mening dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om zo prettig mogelijk gebruik te kunnen maken van de chatservice. Als het zover is laten we dit uiteraard meteen weten, dus hou de site in de gaten.

whatsapp mobiel

Meer van dit