HomeSmartphonesWhatsapp test poll-functie voor chatgroepen

Whatsapp test poll-functie voor chatgroepen

Whatsapp gaat met een aantal nieuwe functies de strijd met Telegram aan. Om een beetje in de buurt van de concurrent te blijven biedt de chatdienst binnenkort een poll-functie aan voor chatgroepen. De functie is eerst in de bètaversie beschikbaar, maar zal bij succes worden uitgerold voor alle gebruikers van de chatdienst.

Whatsapp krijgt een poll-functie

De poll-functie is nu nog volop in ontwikkeling, maar zal binnenkort beschikbaar zijn voor bèta-gebruikers van Whatsapp. De functie geeft gebruikers de gelegenheid om een algemene vraag te stellen waarop andere gebruikers kunnen antwoorden. Aan het einde van een poll kun je dan zien hoeveel procent van de gebruikers het ‘eens of oneens’ zijn. Ook kunnen er antwoorden worden aangeklikt en dus worden ‘gestemd’.

Chatdienst Telegram heeft al sinds 2018 een poll-functie, dus Whatsapp heeft hierin enige vertraging, maar de functie moet wel worden uitgerold om te kunnen blijven concurreren met Telegram. Buiten de poll-functie heeft de chatdienst nog meer functies beschikbaar gesteld in de afgelopen maanden. Denk aan bijvoorbeeld een nieuw design voor groepsbellen. Check hier een screenshot van de poll-functie:

Whatsapp werkt aan extra mogelijkheden

De chatdienst voelt de hete adem van Telegram in de nek. Het is de grote concurrent van de chatdienst, dus heeft het bedrijf verschillende extra mogelijkheden ontwikkeld om de dienst voor gebruikers aantrekkelijk te houden. Het overzetten van chats van Android naar iOS is zo’n functie. Het versturen van foto’s en video’s als document, en het maken van je eigen stickers behoort ook tot de veranderingen.

Wanneer de poll-functie voor elke gebruiker beschikbaar is dat is nog niet bekend gemaakt. Zoals eerder vermeld zal de functie eerst worden getest door bètagebruikers. De functie zal alleen beschikbaar worden voor Whatsapp-groepen en zal end-to-end versleuteld zijn. We delen regelmatig Whatsapp-nieuws met betrekking tot de laatste ontwikkelingen rondom de chatdienst. Als wij meer weten over de poll-functie zetten we dit uiteraard online.

 

Meer van dit