HomeTechCryptoVanwege deze 3 redenen staat Bitcoin weer boven de $40.000

Vanwege deze 3 redenen staat Bitcoin weer boven de $40.000

We hebben bitcoin de afgelopen tijd een paar duikvluchten zien maken. De munt zakte maandenlang en er leek geen einde te komen aan de dalende trend, tot afgrijzen van investeerders. Maar eindelijk is de munt gestegen tot boven het cruciale prijspunt van $40.000. Waarom dat zo is? We hebben 3 mogelijke redenen hieronder op een rijtje gezet.

1. Kwartaalcijfers op de aandelenmarkt.

De afgelopen periode kwamen veel grote bedrijven met hun kwartaalcijfers naar buiten. Het is normaal dat er rond deze tijd grote prijsfluctuaties plaatsvinden, dat heeft invloed op bitcoin, omdat de correlatie tussen bitcoin en de aandelenmarkt groot is.

Nu de aandelenmarkt weer rustig is, heeft dit ook effect op de markt van de cryptocurrency. Nu de kwartaalcijfers bekend zijn is er een hoop onzekerheid weggenomen. Het kan aangenomen worden dat de aandelenmarkt weer minder volatiel wordt, en dat heeft effect op bitcoin.

bitcoin 2

2. De Amerikaanse economie doet het goed

Een paar dagen geleden werd ook de balans van de Amerikaanse economie opgemaakt. In een bericht van het Amerikaanse Labor Department staat te lezen dat de werkloosheidscijfers positiever uitpakken dan in de eerste instantie was verwacht.

De werkloosheid in de Verenigde Staten steeg van 3,9% naar 4%. Het is een stijging, maar er werd verwacht dat deze stijging een stuk hoger zou zijn. De gemiddelde werkloosheid is laag in de VS, dat is goed nieuws voor de economie en dus ook voor de markten.

3. Hoeveelheid short posities geliquideerd

Door een plotselinge stijging vonden er een hoop short liquidaties plaats. Binnen een etmaal werden er maar liefst voor $220 miljoen aan short posities geliquideerd. Door de eerste golf van short liquidaties steeg de waarde van de munt, daarop volgde een kettingreacties van nog meer short liquidaties.

Hierop steeg de munt in rap tempo naar een waarde van $41.900. Hiermee werd een psychologische grens doorbroken en kunnen investeerders weer rustig ademhalen. Op het moment van schrijven is een bitcoin $42.719,90 waard.

bitcoin 3

 

Meer van dit