HomeSmartphonesDeze 3 WhatsApp functies moet je gebruiken voor jouw eigen privacy

Deze 3 WhatsApp functies moet je gebruiken voor jouw eigen privacy

Jaar na jaar zien we dat er steeds meer technologie in onze broekzakken terecht komt. Onze smartphone is daar de grootste aanstichter van. Bedenk je maar eens hoe ontzettend veel persoonlijke en gevoelige informatie je met je meedraagt. Om jouw privacy beter te waarborgen zijn er 3 belangrijke WhatsApp functies die je moet gaan gebruiken. Wij laten je zien welke!

WhatsApp tweestapsverificatie

Sinds vandaag (lees 5 januari 2022) is de fraudehelpdesk een campagne gestart om mensen aan te zetten hun tweestapsverificatie voor Whatsapp in te stellen. Het bedrijf achter WhatsApp, Meta, steunt de campagne. Om dit in te stellen ga je naar Instellingen en vervolgens naar account. Daar zie je de optie om tweestapsverificatie op WhatsApp aan te zetten.

Tweestapsverificatie op WhatsApp betekent dat jouw account niet meer te hacken is. Zo zorg je er voor dat niemand in jouw gesprekken kan zoeken naar informatie óf dat ze jouw contacten lastig gaan vallen met oplichtingspraktijken.

WhatsApp zelf verwijderende chat

Er is een functie aan WhatsApp toegevoegd die er voor kan zorgen dat jouw berichten na een bepaalde tijd automatisch verwijderd worden. Je kunt de instellingen zetten op 24 uur, 7 dagen of 90 dagen. Om deze functie in te stellen ga je naar Instellingen en vervolgens naar account. Wanneer je dan op privacy klikt kan je de timer voor berichten instellen.

WhatsApp vergrendelen

De derde functie is om jouw WhatsApp te vergrendelen. Je kunt namelijk een vergrendeling op de app zetten zodat mensen wel je telefoon kunnen gebruiken, maar niet in jouw berichten kunnen. Geeft toch een geruster gevoel als je moeder of je vrienden even op je telefoon aan het scrollen zijn. De vergrendeling is met Face ID of Touch ID dus het is wel belangrijk dat jouw telefoon dat kan ondersteunen.

Meer van dit