HomeEntertainmentDe overheid verkoopt nu een werkende 6×6 brandweerauto

De overheid verkoopt nu een werkende 6×6 brandweerauto

Voor veel kinderen is het de ultieme droom om brandweerman of brandweervrouw te worden. Als dit ooit jouw droom was, maar het leven anders is gelopen, is dit jouw kans om hem alsnog waar te maken. Je kunt nu namelijk een 6×6 brandweerauto van de overheid aanschaffen. Deze auto gaat namelijk met pensioen, maar is nog meer dan prima te besturen!

6×6 brandweerauto te koop

Dit is echt een pareltje in de garage van Domeinen Roerende Zaken. Hier staan wel vaker bijzondere voertuigen voor een prikkie te koop. Deze keer is het de beurt aan deze toffe 6×6 brandweerauto. Een waggie waarmee je de hele buurt op z’n kop zet.

Het is geen blusauto maar een zogeheten tankautospuit, dan weet je dat ook weer. Dit zijn de auto’s die normaal gesproken als eerste ter plaatse zijn en vooraan in de linie staat. Dit is ook de reden dat de auto een motor achterop heeft die geschikt is om water weg of op te pompen. Wel zo handig als je als freelance brandweerman de weg op gaat.

6x6 brandweerauto

Ombouwen tot camper

De brandweerauto is gebaseerd op een Ginaf model F3328.3. Je kunt altijd minimaal 1500 liter bij je dragen. Waar je dat in godsnaam voor nodig hebt weten we ook niet. Het is wel cool om te vertellen op verjaardagen. Uiteraard kun je deze brandweerauto ook ombouwen tot een heuse camper.

Met een brandweerauto omgetoverd tot camper ben jij sowieso de baas op de camping. Op echte warme dagen, deze zomer dus niet, kun je iedereen van een beetje verkoeling voorzien. Dat zijn echt life saviours.

Oldskool brandweerauto

De overheid verkoopt daarnaast ook nog een iets oudere brandweer auto. Dit is echt een beauty als je van oldtimers houdt. Het kost wellicht wat meer onderhoud, maar dit is wel echt een pareltje voor in de collectie.

Wil jij op een van deze twee auto’s bieden? Check dan deze website. Bovenop je bod komt nog wel 15 procent ‘opgeld’, hou dit dus wel in gedachten als je een bieding doet.

oldskool, brandweerauto
Foto: Domeinen Roerende Zaken

Meer van dit