HomeWheelsDroom komt uit: je kunt hier alvast jouw vliegende auto bestellen

Droom komt uit: je kunt hier alvast jouw vliegende auto bestellen

De droom voor velen komt eindelijk uit: je kunt een vliegende auto pre-orderen. Veel films voorspelden het al, denk aan Back to The Future. In die film dachten ze dat we in 2015 al in vliegende auto’s zouden rijden/vliegen. We hebben iets langer moeten wachten, maar het moment is toch eindelijk daar.

Vliegende auto

De toekomst is hier. De ASKA eVTOL gaat vliegende auto’s produceren voor consumenten. Je kunt er uiteraard ook gewoon mee rijden, maar als je het verkeer wilt ontwijken of het water over moet kun je ook vliegen. De auto is zo groot als een SUV en kan gemakkelijk vleugels in en uitklappen.

Als je in de file staat is dit natuurlijk enorm handig. Even zwaaien naar al die sukkels en lekker doorvliegen naar jouw afspraak. Dat is natuurlijk pure winst. Maar waar is deze auto te koop en vanaf wanneer?

aska, vliegende, auto, fly

ASKA FLY

ASKA gaat het mogelijk maken. Je kunt de auto gewoon parkeren op normale parkeerplekken en garages. Ook is de auto elektrisch, dit past natuurlijk bij de futuristische visie van ASKA. Daarnaast heb je heel weinig ruimte nodig om op te stijgen of te landen. Met een oppervlakte van 20m2 kun je gemakkelijk de lucht in of landen.

Deze vliegende auto zal ongeveer 110 km/u over land rijden en 240 km/u vliegen. Je hebt een vliegbereik van 250 mijl. Je kunt dus gemakkelijk heel Nederland overvliegen en dan even opladen tijdens het koffiedrinken. ASKA verwacht dat de vliegende auto’s in 2026 te leveren zijn en je kunt nu een pre-order plaatsen met een aanbetaling van $ 5.000. The future is here!

aska, vliegende, auto, pre-order

Meer van dit