HomeTechAutomerk Audi komt met virtual-reality voor in de auto

Automerk Audi komt met virtual-reality voor in de auto

Als je in het bezit bent van een Audi met het meest recente besturingssysteem dan is het mogelijk om een virtual-reality systeem in je auto te installeren. Gebruikers achterin de auto kunnen dan een VR-experience ervaren tijdens de reis. Audi is hiermee de eerste autofabrikant die dit mogelijk maakt. Wij doken even op de achterbank om de de interactieve content nader te bekijken.

Virtual-reality voor in de auto

Vanaf aankomende zomer kunnen inzittenden in een Audi hun VR-bril opzetten en genieten van games, films, en interactieve content. De Holoride zoals het VR-systeem heet, werd afgelopen week gepresenteerd tijdens de South by Southwest (SXSW) festival in de Verenigde Staten. Bezoekers van het festival konden als eerste ervaren hoe het is om de Holoride te gebruiken in een Audi.

Audi-passagiers kunnen de tijd doden tijdens door tijdens de reis een spectaculaire VR-ervaring op te doen. Deze Holoride VR-experience past de bewegingen van de auto in realtime aan tijdens het gebruik. Als de auto een bocht maakt, dan zal het vliegtuig in het VR-spel ook naar rechts gaan, en als het gas van de Audi wordt ingetrapt dan gaat het vliegtuig ook sneller. Ondertussen moet je vijanden uitschakelen.

Holoride experience in Audi modellen

Vanaf juni zijn een aantal modellen van het merk geschikt voor een upgrade, waarna de Holoride in het systeem geïnstalleerd kan worden, waarna de gebruiker een unieke VR-ervaring ondergaan dat uniek is. De Audi-modellen A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, e-tron, en e-tron GT zijn vrijwel wereldwijd geschikt om Holoride te gebruiken. In juni zal de upgrade dus beschikbaar worden voor de bovenstaande modellen.

De Holoride is een uniek en revolutionair systeem dat een nieuw tijdperk in zal luiden wat betreft entertainment in een vervoermiddel. Het innovatieve VR-entertainmentsysteem won in 2021 de SXSW Pitch onderscheiding in de categorie ‘Entertainment, Gaming & Content’. Behalve games zal er ook interactieve en informatieve content beschikbaar worden gesteld. De beschikbaarheid van deze software verschilt per land.

Holoride Pioneer Pack

Het systeem biedt een echte VR-ervaring aan, dus geen augmented reality. Je ziet de echte wereld dus niet om je heen. Als het systeem beschikbaar is dan wordt in de eerste instantie de Holoride Pioneer Pack aangeboden. Je betaalt wel een aardig bedrag voor dit starterspakket, namelijk 700 euro. Je kunt overigens meer met deze set dan alleen gamen, of interactieve spellen spelen. Je kunt er ook Netflix op kijken.

In het Holoride Pioneer Pack zit een HTC Vive Flow VR bril, een 8BitDo Pro 2-gamepad en een abonnement waarmee je een jaar lang toegang hebt tot het Holoride-platform. Het spel Cloudbreaker is meteen beschikbaar. In dit spel bestuur je een robot die door allemaal zwevende objecten moet vliegen terwijl je een stel slechteriken uit het leven moet schieten. Wij kunnen niet wachten tot de set uitkomt, en houden je uiteraard op de hoogte wanneer dit het geval is.

Meer van dit