HomeTechMet deze batterij bouw je jouw fiets om tot elektrische fiets

Met deze batterij bouw je jouw fiets om tot elektrische fiets

Ben je ook zo jaloers op mensen op een elektrische fiets als je met tegenwind naar je werk moet fietsen? Dat kan binnenkort verleden tijd zijn. Er is namelijk een bedrijf dat een batterij gaat ontwikkelen die jouw normale fiets kan omtoveren in een elektrische fiets. De lancering van deze batterij staat voor aankomende mei gepland.

Universele ombouwsets voor fietsen

Het Britse bedrijf Swytch maakt ombouwsets voor fietsen. Voor degenen die het budget voor een elektrische fiets niet hebben is dit een geniale uitvinding. De set bestaat uit een batterij die je aan je stuur monteert, een pedaalsensor en een 250W-naafmotor, deze monteer je aan het voorwiel. De batterij heeft het formaat van een smartphone en is licht van gewicht, dus overal mee naartoe te nemen.

De montage is simpel. Je monteert de naafmotor op je voorwiel en daarna maak je de pedaalsensor en batterij vast, klaar is Kees! Door de sensoren op de pedalen weet het systeem dat je gaat fietsen, waarna de motor extra power aan je voorwiel geeft en jij dus een flink handje geholpen wordt met het trappen. De batterij is binnen één uur opgeladen, dus een bakje koffie op je bestemming, en weer terug.

Elektrische fiets heeft een maximaal bereik

Zoals elke elektrische fiets heeft de batterij van deze set een beperkte levensduur. Je kunt er 15 kilometer mee op weg, maar het bedrijf gaat ook een batterij op de markt brengen die 30 kilometer mee kan gaan. Het bedrijf zegt dat het een set wordt die betaalbaar is voor iedereen. Dat is goed nieuws voor mensen met een beperkt budget, want een normale elektrische fiets kost makkelijk een paar duizend euro.

Swytch zal de batterij officieel gaan lanceren in mei, dan zal ook de prijs bekend worden gemaakt. Wees er snel bij, want het bedrijf stelt een korting van maar liefst 50% in het vooruitzicht voor mensen die zich nu registreren via de officiële website van het bedrijf. Een officiële datum in mei hebben we nog niet, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.

Meer van dit