HomeTechCryptoDeze bear market duurt volgens experts niet lang meer

Deze bear market duurt volgens experts niet lang meer

Het afgelopen jaar hebben we alleen maar grafieken gezien die pijn in onze ogen deden. De rode cijfers druipen er vanaf, en de bear market lijkt maar niet ten einde te komen. Volgens experts is er echter wel licht aan het einde van de tunnel, want volgens deVere Group doet duurt deze bear market niet lang meer. Wij namen even een kijkje in deze hoopvolle theorie.

Bitcoin en de Federal Reserve

We hebben vaker aandacht besteed aan het feit dat de Amerikaanse Centrale Bank, de Federal Reserve, de rentes aanzienlijk wil verhogen. Alle markten reageren op dit nieuws, dus ook de cryptomarkt. Nigel Green, de oprichter en directeur van deVerve Group zegt dat er reden is voor optimisme. Zijn bedrijf is één van de grootste financiële adviesbureaus ter wereld, en heeft een boodschap aan investeerder.

Green laat in een mededeling aan investeerders weten dat de waarde van bitcoin licht steeg toen de Federal Reserve onlangs liet weten dat ze het wat rustiger aan willen pakken met het verhogen van de rentes. Dit besluit overwegen ze nadat bekend is geworden dat het opdrijven van de rentes een negatief effect op de economie kan hebben. Dit is uiteraard goed nieuws voor investeerders in crypto en aandelen.

Bear market kan sneller ten einde komen

Volgens Green is het enorm positief voor crypto als centrale banken stoppen met het verhogen van rentes. Het zou een boost zijn voor de economie. “Activa die het meeste baat hadden bij lage rentes zijn het hardst geraakt door de hogere rentes in 2022. Hier vallen aandelen onder, in het bijzonder in de technologiesector” aldus Nigel Green. Hij denkt dat de Federal Reserve in de tweede helft van 2023 zal stoppen met het verhogen van de rentes.

Dit zou kunnen betekenen dat het einde van deze bear market eerder tot een eind komt dan gedacht. Normaal gesproken duurt deze meerdere jaren. De bear market die in 2013 begon eindigde pas 600 dagen later, en ook na 2017 duurde het maar liefst 800 dagen voordat er een stijgende trend was te zien. Deze bear market duurt ‘pas’ 380 dagen, maar zou korter kunnen duren als de centrale bank besluit om te stoppen met het verhogen van de rentes. Mensen durven dan weer te investeren, waardoor er een stijgende trend zal ontstaan.

bear market

Meer van dit