HomeTechCryptoDit zijn de beste tips om succesvol te kunnen handelen in crypto.

Dit zijn de beste tips om succesvol te kunnen handelen in crypto.

Je leest vaak over succesverhalen van mensen die rijk zijn geworden met het daytraden van crypto, of dat er mensen zijn die er hun werk van hebben gemaakt. Maar je leest nooit over de vele verliezers in dit verhaal. Er zijn veel mensen die vol goede moed begonnen met handelen, maar al snel al hun investering verloren. Wij hebben een paar waardevolle tips om succesvol te kunnen handelen in crypto.

Handelen in crypto

We zeggen er meteen even bij dat we geen financieel advies geven en dus uiteraard geen garanties. We delen slechts onze ervaringen in dit artikel. We kunnen wel wat tips geven waarmee je verder kunt als je wilt daytraden. Zomaar zonder enige kennis ergens je geld in stoppen is simpelweg een hele domme actie. Dan kan je het net zo goed weggeven. Je zal dus eerst je eigen onderzoek moeten doen.

Het kopen van crypto is simpel, tegenwoordig bestaan er meerdere websites waar je met iDeal kunt betalen. Het enige wat je hoeft te doen is een wallet aanmaken, maar ook daarvoor hoef je geen raketgeleerde te zijn. Daarna kun je gaan traden op websites zoals binance, of het Nederlandse Bitvavo. Maar begin daar pas aan met de juiste kennis.

handelen in crypto laptop

Leer alles over handelen in crypto

Kennis is macht. Stap pas in de wereld van daytraden als je genoeg kennis hebt. Er zijn verscheidene cursussen verkrijgbaar waarin je het lezen van candlesticks kunt leren. Het is ook belangrijk dat je weet hoe je de technische basisanalyse werkt en hoe je grafieken moet lezen. Het analyseren van handelspatronen is ook een aanrader.

Daarnaast is het continue vergaren van informatie ook essentieel. De markt is constant in beweging, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van het laatste nieuws omtrent crypto. Websites Cryptopanic en Crypto News kunnen je het meest recente nieuws geven. Maar ook groepen op Telegram en Discord, en social-media kanalen zoals Twitter en Facebook kunnen ook prima bronnen van informatie zijn.

Dit moet je vermijden tijdens het handelen in crypto

Je moet er ten eerste voor zorgen dat je jouw emoties de baas bent. Als je emotioneel gaat handelen dan maak je cruciale fouten, dus begin eerst met kleine bedragen. Zo raak je gewend aan het winnen of verliezen van geld tijdens het handelen in crypto. Als je vertrouwd raakt met jouw manier van handelen, dan zet je vanzelf hoger in.

Je moet overigens altijd een stop-loss of take-profit instellen. Als je dat niet doet dan raak je uitgeput. Zie het als een pauze nemen tijdens een lange autorit. Verder doe je er goed aan om de tijd te nemen tijdens het zoeken naar een goed handelsplatform, want er is helaas ook veel oplichting in deze wereld. Succes!

Meer van dit