HomeSmartphonesOp deze manier beveilig je een app op je iPhone met Face...

Op deze manier beveilig je een app op je iPhone met Face ID

Het kan gebeuren dat je je smartphone soms even uitleent omdat iemand iets op moet zoeken, of even moet bellen. Als je het niet fijn vindt dat iemand zomaar tussen je foto’s gaat bladeren, of zelfs je socials gaat bekijken, dan is het mogelijk om een slot op een dergelijke app te zetten. Dat kan op je iPhone met een toegangscode of met Face ID. We leggen je in dit artikel uit hoe dat moet.

Apps op je iPhone extra beveiligen

Het is sinds de update iOS 16.4 mogelijk om elke app op je iPhone extra te beveiligen met een toegangscode of Face ID. Op deze manier kun je rustig je smartphone uitlenen zonder dat je bang hoeft te zijn dat iemand door je persoonlijke documenten en foto’s kan neuzen. Je iPhone is uiteraard al goed beveiligd tegen ongewenste gasten, maar als ze door de eerste laag weten te breken, dan zijn veel apps onbeschermd.

Dat kan nu dus extra worden beveiligd met Face ID of een persoonlijke toegangscode. Je moet alleen even weten hoe je dit in moet stellen. Op deze manier weet je zeker dat je mobiele telefoon extra beveiligd is, en dat is tegenwoordig geen overbodige luxe. Sommige apps hebben een ingebouwd systeem dat automatisch bij het openen vraagt om een cijfercombinatie of andere code, maar dat is niet bij elke app het geval.

face id apps iphone beveiliging

Extra beveiliging door Face ID

Je kunt nu dus zelf instellen welke app je extra wil beveiligen, zoals de galerij waar persoonlijke foto’s in staan, je social media-accounts, of je apps met crypto. Als je de onderstaande stappen volgt dan heb je vanaf dat moment je apps extra beveiligd, en kun je rustig je smartphone een keertje uitlenen als dat nodig is. We gaan er even vanuit dat je weet hoe Face ID werkt, dus dat deel laten we even achterwege.

1. Open app Opdrachten, en tik op Automatisering
2. Indien nodig tik je op het plusteken en kies je voor Persoonlijke Automatisering
3. Scroll naar beneden, kies app, en wordt geopend
4. Tik op kies, selecteer de app die je wil beveiligen, en daarna op gereed
5. Tik op volgende en daarna op Voeg taak toe
6 Typ toegangsscherm in het tekstveld, en daarna tik je op volgende
7 Zet de kop Vraag voor uitvoeren uit, kies vraag niet, daarna tik je op Gereed.

Meer van dit