HomeTechCryptoBinance start binnenkort met ‘cloud mining’

Binance start binnenkort met ‘cloud mining’

De hoge energieprijzen treffen niet alleen reguliere bedrijven en particulieren, maar ook bitcoin-miners verkeren in nood door de stijgende prijzen van energie. Er is veel energie nodig om bitcoin te kunnen minen, dus dat loopt voor hen aardig in de kosten. Crypto-exchange Binance stapt mede om deze reden in cloud mining. We leggen je in dit artikel uit wat cloud mining is.

Wat is cloud Mining?

De bearmarket en de energiecrisis hebben een negatieve invloed op de cryptomarkt. Het is in het belang van iedereen die met crypto te maken heeft dat de markt in beweging blijft, dus heeft crypto-exchange Binance besloten om financiële steun te bieden aan miners van bitcoin. Dit wil Binance doen door middel van cloud mining. Dit is een abonnement dat je af kunt sluiten waardoor je Binance voor je kunt laten minen.

Je hebt dan dus geen hardware meer nodig om te kunnen minen, en je hebt ook geen last van de hoge energieprijzen. Je sluit simpelweg een soort van Netflix-abonnement af, waarna je via een cloud kunt gaan minen. Binance maakt dit mogelijk omdat ze miners een helpende hand willen bieden. De crypto-exchange zelf verdient niet noemenswaardig veel met cloud-mining.

Financiële hulp van Binance

De cryptomarkt ligt al op zijn gat door de bearmarket. De lage koersen stemmen investeerders somber, wat we kunnen zien aan de Fear and Greed-index. Binance heeft vorige week al 500 miljoen dollar aan financiële steun toegezegd aan miners in nood, al gaat dit wel om leningen. Zodra de miners er financieel beter voorstaan moeten ze dit terugbetalen. Hoeveel mining-bedrijven er geholpen zijn met dit geld is niet bekend, maar volgens Binance kunnen ze 12 tot 24 maanden vooruit met dit bedrag.

Binance heeft tijdens de laatste bull-market een aanzienlijke winst gemaakt en deze in cash gehouden, en is daarom in staat om dit soort leningen te verstrekken. Een ander deel van de omzet van het grootste handelsplatform ter wereld is afkomstig van stablecoins. Het is ook in hun belang dat de miners kunnen blijven werken, dus is het voor Binance een logische stap om financiële hulp aan te bieden door middel van leningen en cloud mining.

Meer van dit