HomeTechCryptoBinance ziet af van overname FTX: crypto-koersen kelderen

Binance ziet af van overname FTX: crypto-koersen kelderen

Op het moment van schrijven is het een bloedbad in de wereld van cryptocurrency. We zien vrijwel alleen maar rode cijfers, waaronder bitcoin en ethereum het meeste in waarde zijn gedaald. Het einde is nog niet in zicht. De reden van de daling is het noodlijdende cryptoplatform FTX. De liquiditeitsproblemen zijn de grootste oorzaak, waarna mensen massaal hun crypto van het platform haalden.

Problemen FTX

Toen de problemen bij FTX aan het licht kwamen maakte het grootste cryptoplatform ter wereld, Binance, bekend dat het voornemens was om FTX te kopen. Na het nieuws daalde de koersen van vrijwel alle cryptocurrencies flink, waaronder bitcoin en ethereum. FTX behoort tot een van de grootste crypto-platformen ter wereld. Toen bekend werd dat er problemen waren haalden investeerders en beleggers massaal hun crypto van het platform, wat een algehele koersdaling veroorzaakte.

FTX was al akkoord gegaan met het voorstel van Binance nadat investeerders massaal hun crypto van het platform haalden, maar Binance ziet bij nader inzien toch af van de koop. In een verklaring zegt de cryptobeurs dat het de liquiditeitsproblemen bij FTX niet kan opvangen, dus heeft het platform laten weten dat de koop niet doorgaat. Dit zal waarschijnlijk de doodsteek zijn voor FTX.

Koersen van crypto diep in het rood

De koersen waren al laag nadat bekend werd dat FTX in de problemen zit, maar nu Binance heeft aangegeven dat ze het snel vallende cryptoplatform niet over gaan nemen zakken de koersen helemaal naar een dieptepunt. De koersen zijn in twee jaar tijd niet zo laag geweest. Op dit moment is een bitcoin 16.000 dollar waard. Ter vergelijking: precies een jaar geleden had de waarde van bitcoin een recordhoogte van 70.000 dollar.

Bitcoin is op het moment van schrijven gezakt naar de laagste waarde sinds twee jaar. Investeerders verwachten wel weer een koersstijging, maar ze zitten op hun geld totdat de storm is gaan liggen. Het vermogen van FTX eigenaar Sam Bankman Fried zakte in een dag tijd van 15,4 miljard naar 987 miljoen dollar. Wat er nu met zijn cryptoplatform gaat gebeuren is vooralsnog niet bekend, zodra we dit weten stellen we jullie uiteraard meteen op de hoogte.

Meer van dit